LSK fan (Foto: TV 2)
LSK fan (Foto: TV 2)

LSK-fans skal ha blitt slått til blods av VIF-casuals

Full dramatikk etter treningskampen mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm.

Vålerenga - Lillestrøm 0-0:

Erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm møttes for første gang i år i Vallhall fredag. Etter kampen som endte målløs, utartet det seg derimot stor dramatikk etter oppgjøret.

Fire Kanari-supportere skal ha gått langs gaten da en VIF-casuals uprovosert skal ha angrepet og slått dem til blods. Som følge av dette ble 15 VIF-supportere anholdt av politiet.

– Vi var på vei ned til bilen når en gjeng med casuals angrep. De slår og sparker oss når vi lå nede på bakken, sier Joakim Møller til TV 2 Sporten.

– Vi provoserte ikke
Han hevder de ikke gjorde noe i forkant som kunne fremprovosere angrepet.

– Vi gikk en gruppe sammen med en familie med småbarn. Vi hverken sa eller gjorde noe som kan ha provosert dem.

Sikkerhetsansvarlig for Kanarifansen, Frode Johansen er oppgitt over det som skjedde.

– Vi misliker sterkt at casualmiljøet fortsatt kan regjere sånn som de gjør og at ingen tar tak i det og prøver å rydde opp. Det er tragisk at to supportere kan bli angrepet på den måten der. Helt uakseptabelt, sier Johansen.

Innsatsleder i politiet, Sven Bjelland forteller at de nå har anholdt 15 personer.

– Det er fire LSK supportere som har fått juling, vi har anholdt 15 stykker. Hvorvidt de kan knyttes opp mot det direkte forholdet vet vi ikke, men vi vet at alle er kjente for den type hendelser tidligere, sier Bjelland.

Skader også i troppen
Også dårlig nytt på spillerfronten til Vålerenga. VIFs nyerverving Sidoine Oussou fikk tidlig vise seg frem i kampen. Allerede etter 10 minutter var han nære ved å score, men skuddet rett utenfor femmeteren gikk like utenfor mål.

Like før pause så det derimot stygt ut for Oussou, etter en duell med Steinar Pedersen ble spissen liggende på banen etter en overtråkk og spilte derfor ikke 2. omgang, men ifølge medisinsk koordinator Eirik Bjærke burde spissen være klar til trening igjen neste uke.

I løpet av kampen måtte også Freddy dos Santos, Mostafa Abdellaoue og Dawda Leigh gå av banen med skader.

Vålerenga trener Martin Andresen er bekymret.

– Statusen på skadesituasjonen er ikke spesielt gunstig, vi har veldig mange ute med skader. Vi har hatt en del av de viktigste spillerne ute i hele år og hele vinter, dermed vil det ta tid før de kommer i form. En del av dem som skulle erstattet de allerede skadde er nå også skadet selv, så da merker vi jo det. Vi blir vel bedre og bedre utover sesongen, så får vi få folk tilbake så fort vi kan. Vi får se hvor mange poeng vi tar nå til å begynne med. Men vi ønsker jo å være i toppen, men vi har en såpass tynn stall at dersom vi får skader på så sentrale spillere, sliter vi, sier Andresen til TV 2 Sporten.