petter
petter
BLE HYLLET AV FOLKET: Stafettheltene Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
BLE HYLLET AV FOLKET: Stafettheltene Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Hyllet av folket - og så kom Northug med ny kone-vits

Petter Northug og co var i storform etter å ha blitt hyllet av 100 000 i Oslo sentrum.

Alt om ski-VM | Se resultatene | Oversikt over programmet | Se video

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Stafettlaget ble hyllet som folkehelter fredag. Det ljomet i Oslo sentrum da Petter Northugs navn ble ropt opp.

Han blåste inn til seier i Holmenkollen noen timer tidligere. Sammen med Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Tord Asle Gjerdalen ordnet han Norges tiende gull i stafett på de elleve siste VM-løpene.

Det var over 30.000 mennesker inne på VM-stadion da Norge vant. Ute i løypene oppholdt trolig ytterligere 70.000 personer seg.

På kvelden var det en imponerende folkemasse som feiret Norge, Sverige og Tyskland etter stafetten. Folkemengden som hadde samlet seg for å se Northug og co. på Universitetsplassen var rekordstor, og gatene rundt var stengt. Politiet anslo at 100.000 mennesker var til stede.

– Det var bare fantastisk å stå der. Man prøver å suge til seg alle inntrykk man kan få, og du får aldri oppleve dette flere ganger i livet ditt. Vi setter stor pris på at så mange nordmenn møter opp for å feire dette gullet, sier Northug til TV 2 Sporten.

Se intervju med gullguttene i videovinduet over!

Kom med ny kone-spøk
Og langrennsgutta var stolte av at det bare var landslagsløpere på laget, og at det dermed ble en skikkelig lagseier.

– Vi bor mer i dobbeltseng med disse guttene enn med konene og kjærestene, så dette er stort, sier Eldar Rønning, og legger an til en Northug-spøk.

Senge-kommentaren ledet nemlig inn på det faktum at Odd-Bjørn Hjelmeset har sagt at Northug er verdensmester i senga.

– Stemmer det, Northug?

– Kanskje han har pratet med kjerringa si, repliserer Northug kjapt, og hinter med det til sin egen kommentar rettet mot SVTs studioekspert Jonas Karlsson tidligere på dagen.

Les også: Northug om svensk kommentator: - Jeg snakket med kona hans, og han var visst en gris selv også

– Bare glade om svenskene er sure
I dag tenker vi på én ting: at vi har vunnet VM-gull i stafett på hjemmebane. Det var vår store drøm, og det skal vi nyte. Ingen skal få ødelegge det?

– Selv ikke svenskene?

– Nei, vi er bare glade om de er litt sure, sier Northug.

– Det villeste jeg har opplevd
Martin Johnsrud Sundby ville bare ut å møte massene igjen.

– Jeg har aldri hatt det så moro, kan ikke vi komme oss ut dit igjen da? spurte han.

Tord Asle Gjerdalen var helt overveldet.

– Det er nydelig med så mange nordmenn som er her ute å heier. Det er en drøm. Helt, helt konge, sier mannen som gikk tredjeetappen.

Eldar Rønning, som gikk en strålende andreetappen, nøt også folkets hyllest.

– Det er det villeste jeg har opplevd. Det kokte, og det var bare å løfte armen litt så tok dem helt av, sier Rønning.

(©NTB/TV 2 Sporten)