bakenga
bakenga

Se RBK-Bakenga score fire mål mot Stabæk

Rosenborg-talentet i superform.

Rosenborg - Stabæk 5-3:

Se alle målene i videovinduet over!

Stabæk gjestet Rosenborg og gamletrener Jan Jönsson i Abrahallen i dag. Med gamletrener Jan Jönsson på Rosenborgs trenerbenk lå det an til å bli et oppgjør som nok betydde litt mer for supporterne enn en vanlig treningskamp.

Stabæk har holdt buret rent de fire siste treningskampene, men i Abrahallen i dag skulle det bli vanskeligere. 18 år gamle Mushaga Bakenga scorte hele fire mål mot bærumsklubben, det første bare seks minutter ut i kampen.

– Han har tatt store steg i vinter. Det kommer til mange sjanser, og det er veldig moro å se at det løsner for han foran mål, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Spisstalentet kom tl Rosenborg fra National som guttespiller i 2007 og har flere kamper og mål på alderbestemt landslag. I 2009 debuterte han for Rosenborgs A-lag i Tippeligaen, men det første målet lot vente på seg til kampen mot Elfsborg i Copa del Sol på La Manga i fjor. Foreløpig har han til gode å score i Tippeligaen, men nå ser det ut til at 2011 kan bli Bakengas år.

– Vi har tre spisser som kjemper om to spissplasser (Rade Prica, Bakenga og nysignerte Boti Demel, journ. anm.) og det er veldig positivt. Men Bakenga har fortsatt ting han må jobbe med, sier Hoftun.

Bakenga startet oppgjøret mot bærumsklubben på best mulig måte, da Bakenga scorte etter seks minutter. Kvarteret senere utliknet Veigar Páll Gunnarsson til 1-1. Etter en halvtime headet Bakenga inn sitt andre mål på et innlegg fra Mikael Lustig, før Johan Andersson sørget for at det stod 2-2 til pause.

Etter hvilen var Rosenborg spiss frempå igjen, og satte inn to kjappe for trønderne. Gunnarsson scorte sitt andre og kampens siste mål syv minutter før slutt, men er neppe fornøyd med at Rosenborg vant kampen 5-3.