Rover 75 stasjonsvogn
Rover 75 stasjonsvogn

Samboeren vil kjøpe fordi den er så fin...

Men skal Daniel ta sjansen? Les hva Brooms bilekspert mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Min samboer vil kjøpe seg en Rover 75 kun for at den er så fin. Men jeg har aldri hatt sans for Rover og har ikke i min villeste fantasi tenkt på å kjøpe en. Jeg vil ha en praktisk bil ettersom vi har en to-åring og skal på langturer. Er Rover et godt kjøp?Tenker meg det er dyre deler og dyr bil å reparere ettersom Rover er konkurs? Mvh Daniel Hegerstrøm.

Benny svarer:

Hei Daniel . Først må jeg si at jeg skjønner samboeren din, Rover 75 er også i mine øyne en pen og elegant bil, synd at den ikke fikk den tilværelsen den hadde fortjent. Den var bilen som skulle redde Rover, men dessverre klarte ikke 75 det - og det endte som du skriver i konkurs.

75 ble utviklet mens BMW eide Rover og her var det solide utviklingsbudsjetter. Dette er på mange måter en svært påkostet bil, men dessverre har den endel skavanker også.

Det viktigste er å unngå 1,8-liters motoren som er bilens store svakhet. Det er mye MYE bedre å kjøpe den med 2-liters diesel som kommer fra nettopp BMW. Jeg har ikke hørt om spesielt dyre deler, men det begynner nok å bli litt tynt med verksteder som "kan" denne bilen. Sjekk det nærmeste før dere eventuelt handler bil!

Her kan du lese mer om 75 i Brooms bruktbilguide

Sedanen er etter min mening den peneste, men stasjonsvogna er selvfølgelig mer praktisk. I og med at dette ikke lenger er verdens mest kurante bil, skal du heller ikke betale like mye som for tilsvarende biler fra de fleste andre merker. Rover er tungsolgte og det er bare å prute i vei. Anbefaler også på det sterkeste at du kjøper en bil som er skikkelig fulgt opp av forrige eier(e). I og med at disse begynner å bli sett på som "billigbiler", er det også mange som slurver med service og vedlikehold - dessverre!

En fin og velholdt 75 kan være veldig mye bil for pengene, så ja: Det kan absolutt være et godt kjøp, så lenge du er inneforstått at det fort krever litt mer av dere som eiere enn f. eks en Toyota Avensis ville gjort. Lykke til med valget!

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: Her er mer engelsk luksus - fra 100 000 kroner:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: