98_chevrolet_tahoe_
98_chevrolet_tahoe_

Chevrolet Tahoe: Ekte offroader til hyggelig pris

Denne har falt mye i pris de siste årene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg skal kjøpe meg ny bil. har da lyst på en Chevrolet Tahoe. Da lurer jeg på: Er dette greie biler? Skal selvfølgelig ha diesel, så har sett på dem som er produsert på 90-tallet. Ser at de er ganske dyre, til å være så gamle. Er de verdt prisen?

Benny svarer:

Hei sann. Faktum er at det ikke er mer enn et par år siden du måtte betale ca. 120 – 150 000 kroner for fine Tahoer med 6,5-liter dieselen. Så de har falt ganske mye i pris.

Det er både tøffe og barske biler, jeg synes man får MYE bil for pengene om man legger 80 – 90 000 kroner i en diesel-Tahoe nå.

Tenk på at de fleste av disse er lastebiler som krever førerkort opptil 7500 kg, og at de er dyre i bompengeringen etc. Det gjør også at de kan være litt tungsolgte igjen.

6,5-liters motoren i Tahoe er god. Dieselpumpa har fått et ufortjent dårlig rykte for å være dårlig, men det er sjelden noe feil med den. Ofte er det styringsmodulen til denne som svikter (blir for varm).

Ellers er bremseskiver foran, ujevn bremsevirkning bak, rustne bremserør, mellomakselkryss, forstilling med både endeledd, bærekuler, hjelpesnekke og pitmannarm deler som ofte skiftes. Ganske dyr jobb om du setter det bort på verksted hvor de bruker originaldeler.

Tankarmatur og fødepumpe til diesel (den midt under bilen) er også en svakhet. Frontlyktene lyser dårlig og veldig mange Tahoe-eiere klager på dette. Dekkene er også dyre, så sjekk de også. At den er dieseltørst vet du sikkert allerede, regn med et forbruk på pluss / minus 1,5 l/mil.

Personlig så liker jeg nye typen femdørs Tahoe med bensinmotor bedre – den som kom i 2000. Men som sagt, den gamle tredørsutgaven er mye og barsk bil for pengene. Ikke minst har den et bra firehjulstrekksystem og er en skikkelig offroader! Pass på at du finner et pent og velholdt eksemplar!

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Inge har 360 hestekrefter i sin Tahoe

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: