Magnus Moan. (Foto: DIETER NAGL/Afp)
Magnus Moan. (Foto: DIETER NAGL/Afp)
Mikko Kokslien (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Mikko Kokslien (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Bronse til kombinertgutta - igjen

Østerrike tok gullet foran Tyskland.

Alt om ski-VM | Se resultatene | Oversikt over programmet | Se video

Jan Schmid, Mikko Kokslien, Magnus Moan og Håvard Klemetsen stilte for Norge i lagkonkurransen i kombinert fredag.

De norske gutta var på fjerdeplass etter hopprennet. Mikko Kokslien skuffet stort og landet på 115 meter, mens Håvard Klemetsen førte Norge tilbake i medaljekampen med et svev på 135,5 meter.

– Forjævlig
Norge gikk ut 54 sekunder bak ledende Frankrike i langrennet som gikk over 4x5 kilometer. Tyskland ble nummer to foran Østerrike på tredjeplass. Norge var 15 sekunder bak Østerrike og 22 sekunder bak tyskerne.

– Det er forjævlig å ødelegge for laget, sa Kokslien til TV 2 Sporten etter hopprennet.

Men Kokslien gikk en strålende førsteetappe og sendte Klemetsen ut som nummer to, 18,6 sekunder bak Frankrike. Han ble imidlertid hentet inn av Østerrike og Tyskland som også dro i fra Frankrike. Men Klemetsen ga seg ikke og viste styrke på slutten.

Schmid gikk ut 7,2 sekunder bak Tyskland og Østerrike på den tredje etappen. Han dannet en duo med franskmannen og de var 16 sekunder bak etter 2,5 kilometer. Teten økte forspranget og Magnus Moan gikk ut 28,7 sekunder bak på den siste etappen.

– En av mine verste opplevelser
Moan har sin store styrke i sporet og kjørte hardt fra start. Trønderen var 13,7 sekunder bak ved 2,5 kilometer. Jason Lamy Chappuis fra Frankrike klarte ikke å henge på nordmannen. Men ved 3,3 kilometer var det 23,2 sekunder opp til teten. Dermed var gullet utenfor rekkevidde.

Det ble spurtduell der Mario Stecher sikret gullet hårfint foran tyske Tino Edelmann. Moan var utslitt og kom i mål til bronse, 40,6 sekunder bak Stecher.

Dermed ble seierspallen identisk som i lagkonkurransen tidligere i VM.

– Dette er en av de verste opplevelsene jeg har hatt siden jeg ble aktiv kombinertløper, sier en sliten Moan til TV 2 Sporten.