Volkswagen Tiguan_2012
Volkswagen Tiguan_2012

VW Tiguan: Ny og forbedret – og 90 000 kroner ned i pris

Volkswagen kommer med spesialutgave av SUV-en Tiguan.

Etter å ha blitt Norges mest solgte firehjulstrekker i 2009, ble VW Tiguan vippet ned fra tronen av en gammel traver i fjor. Mitsubishi Outlander stjal nemlig førsteplassen fra VW.

Det er VW-folket neppe særlig fornøyde med og tidligere i år spådde vi at det kommer å bli seriøst tøff kamp om denne førsteplassen i 2011. Nå spørs det om ikke den kampen strengt tatt kan avlyses allerede. Mye tyder nemlig på at Tiguan kommer til å ta en solid hevn på Outlander i år.

Blir en bestselger

Når den nye og faceliftede Tiguan-utgaven kommer til Norge senere i år, er det nemlig med en helt ny og oppsiktsvekkende mye billigere utgave i porteføljen. VW velger nemlig nå å ta inn Tiguan også med "bare" forhjulstrekk. Med 2-liters dieselmotor på 110 hk kommer prisen til å starte på under 300 000 kroner. Rimeligste Tiguan koster i dag til sammenligning rundt 400 000 kroner, den utgaven har 140-hesters diesel og firehjulstrekk.

– Veldig mye rart må skje hvis ikke dette blir en bestselger! SUV-er med trekk på bare to hjul er et relativt nytt fenomen her i Norge, men de kommer for fullt, det viser ikke minst suksessen Nissan har med Qashqai. Der ligger rundt 80 prosent av salget på biler med forhjulstrekk, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

SUV-duellen: Qashqai mot Yeti – les den her

Volkswagen-Tiguan_bakfra
Volkswagen-Tiguan_bakfra

Fem års garanti

– Når VW kan tilby det samme og til under 300 000 kroner, skal det bli veldig tøft for konkurrentene. Tiguan er en av de absolutt beste bilene i klassen og nå har den altså nettopp også fått en oppdatering.

– VW tilbyr også fem års garanti på bilene sine fra i år. Derfor er jeg ikke i tvil om at forhjulstrekk-Tiguanen kommer til å stjele mye salg fra både Qashqai og de andre konkurrentene.

Kommer til sommeren

– Men SUV uten firehjulstrekk.?

– Det er nok noe vi bare må venne oss til! Mange vil ha en litt høyreist bil med ekstra bakkeklaring, men føler ikke de har reelt behov for firehjulstrekk. Da er dette absolutt ikke dumt. Og i Tiguans tilfelle nyter man fortsatt godt av fine kjøreegenskaper og mange smarte interiørløsninger. Men nå altså til en helt annen pris, sier Knut Skogstad.

Nye Tiguan er for øvrig på plass i Norge til sommeren.

Del med vennene dine på Facebook

Slik blir interiøret i den faceliftede Tiguan-en. Foto: Volkswagen
Slik blir interiøret i den faceliftede Tiguan-en. Foto: Volkswagen

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpte 2440 norske familier denne?