pk
pk
Marit Bjørgen går inn til gull og jubler sammen med Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira (Foto: Poppe, Cornelius/)
Marit Bjørgen går inn til gull og jubler sammen med Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira (Foto: Poppe, Cornelius/)

Gulljentene: – Håper vi blir husket lenge

Gulljentene ladet opp med å se video av Norges historiske triumf på stafetten i Holmenkollen-VM fra 1982.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Vibeke Skofterud viste muskler. Therese Johaug gikk fremragende.

Kristin Størme Steira øket forspranget - og Marit Bjørgen kunne sikre Norge et suverent gull på kvinnenes VM-stafett i Holmenkollen.

Akkurat som under VM i Holmenkollen i 1982.

– Jeg håper vi blir husket lenge. Alle de som gikk i 1982 er rimelig kjente fremdeles. Jeg håper vi blir det og, stråler Marit Bjørgen på pressekonferansen etter stafettgullet.

- Vil bli husket lenge
I 1982 gikk Anette Bøe, Inger-Helene Nybråten, Berit Aunli og Brit Pettersen inn til stafettgull for Norge. De utklasset Sovjet, som tok sølv. Øst-Tyskland tok bronsen.

– Vi så faktisk stafetten fra 1982 og ladet opp med den. Det var ganske mye det samme som vi gjorde i dag, forteller Bjørgen, som hittil har tatt fire gull i VM i Kollen.

– Jeg synes OL-gull er større, men opplevelsen rundt det som er i Kollen kan ikke sammenlignes med det. Opplevelsen i Kollen vil jeg huske resten av livet, sier Bjørgen.

beritaunlig
beritaunlig

Steira i tenkeboksen
På pressekonferansen etter triumfen fikk de fire gulljentene spørsmål om de vil fortsette til VM i Val di Fiemme om to år.

Alle svarte ja - utenom Kristin Størme Steira, som er i tenkeboksen på om hun vil fortsette.

– Men vi skal få henne til å skifte mening, lover Vibeke Skofterud.

Svenske Anna Haag, som bidro til at Sverige tok sølvet, advarer imidlertid de norske jentene foran neste ski-VM.

– Det spørs om Therese Johaug henger like godt på da, sier Haag, som mener de svenske jentene har en fordel fordi de har et yngre lag.

- Som en god flaske rødvin
Det bare preller av Kristin Størmer Steira.

– Vi er som en god flaske rødvin - vi blir bare bedre og bedre med årene, gliser hun.