Anders Jacobsen. (Foto: Lovric, Primoz/SCANPIX)
Anders Jacobsen. (Foto: Lovric, Primoz/SCANPIX)

Nordmennene sviktet i finaleomgangen

Gregor Schlierenzauer og Thomas Morgenstern sikret gull og sølv for Østerrike.

Alt om ski-VM | Se resultatene | Oversikt over programmet | Se video

Gregor Schlierenzauer vant storbakkerennet i Holmenkollen hårfint foran landsmannen Thomas Morgenstern. Nordmennene skuffet i finaleomgangen.

Anders Jacobsen var toer og Anders Bardal treer etter første omgang, men de sviktet under vanskelige forhold i finaleomgangen i den elektriske stemningen i Holmenkollbakken.

Tårene trillet
Det gikk et skuffelsens sukk gjennom publikum da de falt ned på 123 og 125 meter.

Dermed ble Bardal beste nordmann på 7. plass. Jacobsen ble nummer ni, Tom Hilde nummer ti og Johan Remen Evensen nummer 14 på en norsk hoppdag som lenge så ut til å kunne ende med det helt store.

Bardal var veldig skuffet og måtte ta en tårevåt timeout før han snakket med pressen.

– Det blir mye følelser på en dag som denne. Det er veldig mye spenning og så mislykkes jeg i sistehoppet og går glipp av mitt livs mulighet. Det er jeg mest skuffet over akkurat nå, sier Bardal til TV 2 Sporten.

– Det er tungt
Jacobsen var også langt nede etter finaleomgangen.

– Det kokte nok litt over. Jeg ble nok preget av presset på toppen. Det knyter seg litt og jeg fikk det ikke ut. Jeg tenkte nok for mye, det er tungt, sier han til TV 2 Sporten.

Morgenstern landet på 131 meter og ble slått med tre tidels poeng av Schlierenzauer som hoppet 134,5 meter i finaleomgangen. Simon Ammann fra Sveits tok bronsen.

Tar Østerrike en oppskriftsmessig seier i lagkonkurransen i stor bakke, vil de to stå med tre gull hver.