Helstad ut av cupen

Thorstein Helstad misbrukte stor sjanse i ekstraomgangene da Le Mans røk ut av den franske cupen.

Thorstein Helstad har forlatt Le Mans til fordel for Monaco. Monaco er sammen med Lens og Sedan de tre største opprykksfavorittene. Vi satser på at to lag som kom fra divisjonen under biter godt fra seg i første kamp (Foto: JEAN FRANCOIS MONIER/AFP)

Thorstein Helstad var alene med keeper på 0-0 i første ekstraomgang, men Le Mans-spissen måtte se Paris Saint-Germain ta seg til semifinale i cupen med 2-0-seier.

Helstad ble byttet inn i det 81. minutt da 2.-divisjonslaget yppet seg mot storklubben i hovedstaden, og ti minutter ut i første ekstraomgang kom han alene gjennom. Mamadou Sakho nådde tilbake og taklet før Helstad fikk avsluttet.

I stedet avgjorde to andre innbyttere, begge tenåringer, i hjemmelagets favør. Jean-Christophe Bahebecq (17) og Neeskens Kebano (18) scoret hver sin gang i annen ekstraomgang.

Le Mans spolerte en kjempesjanse da Gregory Coupet i PSG-målet reddet Idir Oualis straffespark i det 19. minutt. Zoumana Camara, som fikk gult kort da han forårsaket straffen, ble utvist i slutten av annen omgang.

Det tallmessige overtaket til Le Mans ble utlignet da midtstopper Mamadou Wagué ble utvist helt i starten av ekstraomgangene.

I en annen kvartfinale onsdag tok cupeventyret til Chambéry slutt. Laget fra 5. divisjon slo ut toppserielagene Sochaux, Brest og Monaco i foregående runder, men tapte 0-3 hjemme for Angers fra 2. divisjon. (©NTB)

Ligue 1 i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk