vif
vif

Vålerenga vant thrilleroppgjør mot erkerivalen

Lørenskog ledet 1–3 i den første NM-kvartfinalen – men Vålerenga kom tilbake.

Vålerenga – Lørenskog 4–3 (SO):

Vålerenga tok første stikk mot erkerivalen Lørenskog etter et dramatisk oppgjør på Jordal Amfi.

Jevn åpning
Det var Vålerenga som tok ledelsen i kveldens NM-kvartfinale. Steffen Thoresen satte inn 1–0, 12.28 ut i første periode. Det ble tidlig klart at kampen kom til å bli preget av tøffe taklinger og store sjanser til begge lag.

4.47 ut i andre periode utlignet Lørenskog. I overtall med 5 mot 3, klarte Knut Henrik Spets å tak en retur som han enkelt kunne sette i nettet.

Fantastisk midtperiode for Lørenskog
Kun få minutter etterpå fikk Thomas Jordhøy plutselig muligheten, etter dårlig kommunikasjon i Vålerengas bakre rekke. Han lot seg ikke be to ganger, og dermed var Lørenskog plutselig i ledelsen.

Men Lørenskog hadde ikke tenkt å stoppe der. Etter 10.29 fyrte Tommy Jakobsen til fra distanse, og satte inn lagets tredje for kvelden.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Dermed sto det plutselig 1–3 til «lillebror» på Jordal etter to perioder. I midtperioden fortsatte det tøffe spillet i uforminsket styrke. Og det ble mer og mer åpenbart at de to lagene ikke er spesielt glad i hverandre.

Vålerenga kom tilbake
Men de blåkledde hadde på ingen måte tenkt å gi seg, og kjempet seg tilbake i kampen igjen.

I tredje periode fikk Vålerenga først en redusering gjennom Serge Payer, før Mats Rosseli Olsen satte inn utligningen til 3–3. Det resultatet holdt seg helt til signalet gikk for full tid.

Dermed gikk kampen til spilleforlengelse. Der var det til slutt veteranen Lars Erik Lund som avgjorde for hjemmelaget, etter neste 25 minutter tillagt tid.

Andre kamp i kvartfinaleserien går i Lørenskog ishall på fredag.

I ferd med å bli en klassiker
I oppkjøringen til kampen hadde TV 2 Sportens egen hockeyekspert, Bjørn Kristian Erevik, skrevet at møtene mellom Vålerenga og Lørenskog er i ferd med å bli en av klassikerne i norsk ishockey.

Før sesongen hentet Lørenskog flere spillere fra nettopp Vålerenga, noe som har satt en ekstra spiss på oppgjøret.

Se kampsammendrag fra resten av kveldens kamper:

TV 2 Play: Storhamar – Lillehammer 9-1
TV 2 Play: Sparta – Rosenborg 8-0
TV 2 Play: Stavanger – Frisk Asker 2-1