Charlotte Kalla (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)
Charlotte Kalla (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)

Uhrenholdt Jacobsen ble fintet av Kalla

Den svenske gullvinneren Charlotte Kalla sa hun ikke skulle gå lagsprinten.

– Ja, det er jeg. Jeg snakket med Charlotte Kalla for en uke siden, og da sa hun at hun skulle gå alt i VM - utenom lagsprinten. Men så stilte hun til start.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Anført av Charlotte Kalla tok Sverige knekken på Norge og tok et suverent gull på onsdagens lagsprint.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla måtte ta til takke med bronsemedalje.

Fintet av Kalla
Og etterpå innrømmer Uhrenholdt Jacobsen at hun var overrasket over at Kalla gikk sprintstafetten.

– Ja, det er jeg. Jeg snakket med Charlotte Kalla for en uke siden, og da sa hun at hun skulle gå alt i VM - utenom lagsprinten. Men så stilte hun til start. Det var en klok beslutning, fordi det var en vanskelig løype. Det var lurt å ta med Kalla siden løypen var så hard, sier hun.

Stygt skadet
Uhrenholdt Jacobsen skadet seg stygt i en sykkelulykke på Sjusjøen i fjor. Hun var lenge ute etter å ha pådratt seg et brudd i ryggen.

– Det har vært hardt å komme tilbake. Jeg fikk beskjed på sykehuset etterpå at det ikke var sikkert at jeg kunne komme tilbake som normalt som toppidrettsutøver. Men jeg ga aldri opp drømmen, så derfor sitter jeg her med bronse, sier den ferske bronsemedaljevinneren.

Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

– Bestemte meg mandag
Charlotte Falla gikk inn til svensk gull sammen med Ida Ingemarsdotter.

Svensken innrømmer at det ikke var planen å gå lagsprinten. Hun avviser imidlertid at hun tok beslutningen etter at det ble klart at Marit Bjørgen skulle stå over.

– Nei, det stemmer ikke fordi vi visste ikke at Marit ville droppe lagsprinten. Jeg ble spurt om å gå mandag kveld. Jeg har ikke tenkt på lagsprinten denne sommeren, men er blitt bedre på klassisk i år. Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt om å gå og angrer ikke nå, forteller Kalla.

Alt om ski-VM | Se resultatene | Oversikt over programmet | Se video