dyr farmen
dyr farmen

Disse ble håndplukket til Farmen

– Jeg har personlig ringt rundt, sier programleder Gaute Grøtta Grav.

Årets Farmen-gård har fått tilnavnet «Edens hage» – og dette gjenspeiler også dyrene på gården.

En ku er ikke bare en ku, vi har funnet kyr som er glad i folk.

Menneskekjære kuer

I tillegg til deltakerne ble også husdyrene nøye evaluert før de fikk slippe inn i programmet.

– Vi har tatt oss bryet med å finne skikkelig koselige dyr. En ku er ikke bare en ku, vi har funnet kyr som er glad i folk. Det er viktig for oss for at deltakerne skal få et nært forhold til dyrene, sier programleder Gaute Grøtta Grav.

I år er det første gang produksjonen har lagt mye jobb i finne dyr som skal være spesielt hyggelige.

– Men uansett hvor perfekte dyra er spiller det liten rolle om deltagerne ikke håndterer dem riktig. Husk et dyr er ikke et menneske – uansett hvor trivelig og kosete det er, advarer Gaute.

Se Farmen-premieren mandag klokken 20.00!

Se også: Dette er årets «Farmen»-deltakere

Kjælne geiter

gaute grøtta grav-og-geit
gaute grøtta grav-og-geit
Når deltakerne entrer gården vil to hester, tre geiter, to telemarkskyr, noen griser, et par kattunger, en saueflokk og flere høner stå og vente på dem.

For programlederen har det vært veldig viktig å finne dyr som er glade i mennesker.

– Hestene er valgt fordi de er svært trygge på mennesker og med sikkerhet kan brukes til kjøring og riding. Geitene er dverggeiter, noe som gjør at de ser søte og små ut også som voksne. Denne typen geiter søker i utgangspunktet veldig mot mennesker og er kjælne, men vi har med vilje valgt tre som ikke har hatt så mye kontakt med mennesker tidligere, sier han.

Kujakt over telefon

Siden årets gård ligger i Telemark var telemarkskuen et naturlig valg. Disse er er kjent for å være snille med folk, men kan også være frekke og sta. Derfor lot ikke Gaute tilfeldighetene råde da kuene skulle velges.

– Jeg har personlig ringt rundt for å finne kyr som deltagerne kan bli glad i. Husk også at telemarkskyr kan ha lange horn, og selv om dyret er aldri så tamt må man vite hvordan det skal behandles.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Siv-Annie-Bjørnvåg-og-ku
Siv-Annie-Bjørnvåg-og-ku


Dyrene må stemme med bildet

Programlederen håper og tror at deltakerne vil bli positivt overrasket over dyra.

– Vi har aldri fortalt deltagerne at de skal til «edens hage». Men for å skape et bilde og en opplevelse av å komme til paradis må også dyrene stemme til dette bildet. Hadde vi hatt dyr som ikke var så glade i mennesker ville illusjonen blitt brutt. Jeg håper derfor at deltagerne blir like glad – om ikke mer begeistret – for dyra som det jeg ble da jeg møtte dem.