POSITIVE: Unge er positive i forhold til egen økonomi. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
POSITIVE: Unge er positive i forhold til egen økonomi. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

– Tørket stjålne sedler med strykejern

Da tyvene måtte pøse på med vann i arbeidet med å åpne et pengeskap, sto de overfor et problem med søkkvåte sedler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Løsningen skal ha blitt en kvinne med strykejern, skriver Trønder-Avisa.

Dømt

En 30-årig namsosmann er i Namdal tingrett dømt til elleve måneders fengsel for 27 straffbare forhold, inkludert tyveriet av pengeskapet fra en restaurant. To av månedene er gjort betinget.

En 29-årig kamerat av mannen er dømt til 21 dagers betinget fengsel for å ha skaffet nøklene som gjorde at de kunne ta seg inn i lokalene.

Rødglødende safe

Ifølge mennenes forklaringer ble det brukt skjærebrenner for å få opp safen. Da safen ble rødglødende, pøste de på med vann fra en hageslange, og de klarte omsider å få ut verdisakene. Sedlene var imidlertid blitt søkkvåte, og tyvene fikk ifølge egne forklaringer en kvinne til å tørke sedlene med strykejern. For denne jobben skal hun har fått 10.000 kroner.

Politiets etterforskningsleder, Bengt Ivan Blom, opplyser til Trønder-Avisa at kvinnen så langt ikke er avhørt og at flere involverte i saken vil få reaksjoner etter hvert.

Ingen erstatning

Ifølge tingrettsdommen inneholdt pengeskapet 230.000 kroner. Tyvene er ikke dømt til å betale restaurantinnehaveren erstatning siden han ikke har klart å dokumentere hvor mye som var i safen eller hvor pengene stammer fra. 30-åringen har fått inndratt 500 kroner, som ble funnet da han ble pågrepet.

Ifølge tyvenes forklaring er det aller meste av pengene gått med til å betale narkotikagjeld. (©NTB)