Kraftig uvær langs kysten

Hurtigruten sløyfer anløp, og helikoptertrafikken i Norskehavet er innstilt. Uværet langs kysten ventes å øke i styrke, advarer meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vind og bølger skaper problemer flere steder onsdag. Ifølge NRK er det full stans i helikoptertrafikken til Norne, Heidrun og de andre feltene i Norskehavet av hensyn til passasjerenes sikkerhet.

Baseleder for CHC Helikopter Service i Brønnøysund sier til Brønnøysunds Avis at vind opp mot 70 knop lager så store bølger at riggene kan bevege seg 8-10 meter opp eller ned.

– Når vi kommer over dette, blir det et problem å holde seg fast for passasjerene vi setter av på riggene. De kan rett og slett blåse av dekk, sier han. Hurtigruten seiler direkte mellom Harstad og Bodø onsdag. Anløpene mellom – Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær og Stamsund – sløyfes på grunn av uværet.

Meteorologene venter sørvestlig full storm i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland onsdag. Mot kvelden kan vinden øke til sterk storm fra Helgeland i sør og nordover til områdene rundt Vestfjorden. Natt til torsdag kan vinden snu, noe som kan føre til at den vil slå enda lenger inn i landet.

Statsmeteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge sier at uværet virker svært kraftig, og at man i korte perioder kan vente enda kraftigere vind enn full storm. Meteorologene velger likevel foreløpig å se på dette som en kraftig vinterstorm.

Det er også ventet mye nedbør i forbindelse med uværet, og lokalt kan det komme 50 til 80 mm i løpet av onsdagen, advarer meteorologene. Torsdag kan uværet flytte seg til Troms og Finnmark med særlig fare for storm langs kysten av Finmark utpå kvelden. (©NTB)