walter
walter

— Jeg tenker på sjokolade hele tida

Mannen bak sjokoladen «Walters mandler» har stadig nye sjokoladesmaker i tankene.

Walter Huber har jobbet som smaksutvikler i Freia i over 30 år. Han er mannen bak sjokoladen «Walters mandler» og nå den nyeste «Walter no 156», med smaken av chili.

— Sjokolade er faget mitt og en stor del av meg. Jeg tenker mye på sjokolade, nesten hele tida, sier Walter Huber.

— Salt kunne være noe

Han utdannet seg i hjemlandet og sjokoladelandet Sveits. Han fikk idéen til «Walters mandler» etter at han hadde smakt fransk sjokolade med salt i.

— Etter mye prøving og feiling kom jeg fram til at karamelliserte mandler og salt kunne være en god kombinasjon.

Sjokolade (Foto: TV 2)
Sjokolade (Foto: TV 2)

Ydmyk og stolt

«Walters mandler» var først bare et arbeidsnavn.

– Da det ble det virkelig navnet ble jeg både overrasket, ydmyk og veldig stolt. Jeg hadde aldri trodd at navnet mitt skulle på en sjokolade.

Hemmelighetskremmeri

Han er god til å holde på hemmeligheter. Han blir stadig spurt om hvilken sjokolade han har i tankene, men røper aldri noe.

— Til og med ikke i fabrikken. Jeg sier bare at jeg har noen idéer, men aldri hva.