Volkswagen Passat_Estate
Volkswagen Passat_Estate

Knallstart for Volkswagen

Mens den argeste konkurrenten har minus så langt i år. Se alle tallene:

Den rykende ferske salgsstatistikken for februar, viser at Volkswagen så absolutt fortsetter der de slapp i fjor. 1501 registrerte personbiler og en markedsandel på 14,2 prosent gir allerede en god luke ned til Toyota på andreplass.

Dermed tyder mye på at den klassiske rivaliseringen mellom de "to store" kan være avgjort lenge før 2011 nærmer seg slutten. VW og Toyota har i mange år knivet knallhardt om å være Norges største personbilmerke. I fjor dro VW fra ganske tidlig, og lite tyder på at Toyota kan klare å svare i år.

Toyota har minus

Så langt i år har VW solgt 3166 personbiler og har en markedsandel på 15,1 prosent. Toyota har på sin side solgt 2827 biler, det gir markedsandel på 13,5 prosent.

Like interessant er det å merke seg at VW så langt i år har en økning på 7,9 prosent kontra samme periode i fjor. Toyota har på sin side minus 11,1 prosent – i et totalmarked som har økt med 11,3 prosent.

LES OGSÅ: Audi er premium-vinneren

Ford og Volvo kniver

For VW er det fortsatt Golf som drar det store lasset, men i februar koblet også Passat grepet skikkelig. Nå begynner den nye Passat-modellen for alvor å komme ut til forhandlerne og det gir Passat tredjeplass på modellstatistikken i februar, hårfint bak Toyota Avensis.

Også Ford Mondeo og Volvo V70 hadde veldig bra tall i februar. Kampen om tredjeplassen på merkestatistikken kommer ganske sikkert til å stå mellom Ford og Volvo. De har begge startet året bra, og har markedsandel på henholdsvis 8,8 og 7,6 prosent.

Negativt for Peugeot

Så langt i år øker Ford med 46,9 prosent i forhold til de to første månedene av 2010. Volvo må nøye seg med mer beskjedne 6,3 prosent økning.

Den store vinneren blant merkene på topp ti så langt i 2011 er Mitsubishi som har mer enn doblet salget sitt. Også Nissan gjør det skarpt, pluss 46,9 prosent, mens BMW også har all grunn til å være fornøyd, opp 39,9 prosent.

Bortsett fra Toyota er det bare ett merke blant de ti største som går tilbake, nemlig Peugeot som faller med hele 24,7 prosent.

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: Denne ble Norges mest solgte SUV i fjor

Her er modellstatistikken for februar – og så langt i 2011

tabell-februar
tabell-februar

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Dette er bilen også arbeiderne fikk råd til