KAN BLI BACKKOLLEGAER: Daniel Alves og Oscar Wendt kan spille på hver sin back for Barcelona neste sesong. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
KAN BLI BACKKOLLEGAER: Daniel Alves og Oscar Wendt kan spille på hver sin back for Barcelona neste sesong. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

FCK-stjerne følges av Barcelona

– Fantastisk kult, sier Oscar Wendt om interessen.

FC Københavns venstreback, Oscar Wendt, er en av Ståle Solbakkens mest betrodde menn.

25-åringen har også blitt førstevalget på det svenske landslaget og har tidligere vært linket til blant andre Liverpool.

Nå skal også FC Barcelona ha fattet interesse for den offensive backen. Pep Guardiola skal ha latt seg begeistre av Wendts kvaliteter i mesterligamøtene mellom Barcelona og FCK tidligere denne sesongen.

Den Barcelona-baserte sportsavisen El Mundo Deportivo melder at Wendt stpår på Barcelonas ønskeliste, skriver det danske fotballnettstedet bold.dk.

– Jeg tenker det samme som en hver annen fotballspiller vil tenke når man følges av Barcelona. Det er klart at jeg blir glad, sier Wendt til Aftonbladet.

Brasilianske Maxwell har bekledd Barcelonas venstreback med vekslende hell denne sesongen. Eric Abidal har også blitt brukt en del på backplass, men franskmannen har ut over i sesongen vist at han er enda bedre som midtstopper. Adriano har heller ikke fått mye tillit på backplass etter overgangen fra Sevilla.

Derfor ligger det i kortene at Barcelona vil hente inn en ny venstreback til sommeren.

Wendts kontrakt med FC København går ut til sommeren, men svensken avviser at han er i konkrete forhandlinger med den spanske storklubben.

– Jeg har ikke hørt noe, men det er fantastisk kult at et lag på Barcelonas nivå er interessert, sier han, før han røper at det også er interesse for hans tjenester i Italia, Frankrike og Tyskland.

Oscar Wendt. (Foto: ERMINDO ARMINO/AP)
Oscar Wendt. (Foto: ERMINDO ARMINO/AP)