Emil Jönsson. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Emil Jönsson. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Pass opp – nå har svenskene funnet feilen

Den svenske smøresjefen hevder han endelig har funnet problemet med svenskenes ski – og det rett før lagsprinten.

Larry Poromaa, Sveriges smøresjef, ble tirsdag skjelt ut av en hel nasjon etter fiaskoen på 15-kilometeren.

– Iblant kunne jeg ønske det var løping jeg drev med, fyrte Johan Olsson løs etter at han havnet på 17. plass tirsdag – som ble svenskenes beste plassering.

Olsson fortalte videre at han var helt sluttkjørt etter løpet, og at han etter 2,5 kilometer innså at det var 12,5 kilometer med blodslit igjen.

Poromaa var mannen som fikk all kritikken rettet mot seg. Skieksperter i Sverige krevde smøresjefens oppsigelse, og hovedpersonen selv måtte helt i kjelleren.

poromaa
poromaa

Der ser han imidlertid ut til å ha funnet formelen.

– Jeg er fullstendig overbevist om at vi har funnet riktig smurning til sprintstafetten. Under testene på stadion i går kveld fant vi feilen, sier Poromaa til svenske Expressen, men han vil ikke røpe hvor det var det svenske smøreteamet bommet så totalt.

– Nei, det er ikke noe jeg fortelle om i detaljer. Men akkurat nå føles det «skitbra»!

Startskuddet for lagsprinten går klokken 12.15. Da er det opp til Jesper Modin og Emil Jönsson å gjenreise Larry Poromaas ære.

De får det imidlertid tøft i sporet mot superduoen Petter Northug og Ola Vigen Hattestad som skal prøve å gjenta Northug og Øystein Pettersens suksess fra OL i Vancouver.