GODE VENNER: Jonny Grande (t.v.) er åpenbart en mann med ni liv. Før helga frontkolliderte han på E 14 i Flora med kompisen Billy Reppe.  (Foto: Ivar Værnesbranden, bladet.no/ANB )
GODE VENNER: Jonny Grande (t.v.) er åpenbart en mann med ni liv. Før helga frontkolliderte han på E 14 i Flora med kompisen Billy Reppe. (Foto: Ivar Værnesbranden, bladet.no/ANB )

Frontkolliderte med kompisen

Som et under kom de fra det i live. Vennskapet overlevde også!

- Jeg så bare et grin i ansiktet på mannen i bilen imot. Etter frontkollisjonen så jeg at det var kompisen min, Jonny.

Det forteller Billy Reppe fra Meråker, til Stjørdalens Blad.

Som et under kom han og kameraten Billy Reppe fra det med livet i behold etter en dramatisk kollisjon front mot på E14 i vinterferien.

LES OGSÅ: Trafikkulykke på E14

Skjønte lite

– Jeg husker Billy plutselig var der, og jeg spurte hvordan det hadde gått med dem som satt i den andre bilen. Det var først da jeg kom på sykehuset jeg fikk vite at det var nettopp Billy jeg hadde kollidert med, forteller Jonny Grande.

Billy Reppe kom kjørende oppover dalen mot Meråker da det plutselig er en buss og en bil som fyller begge kjørebanene. Kollisjon var uungåelig.

– Hva tenkte du da bilen kom mot deg?

– F?! Jeg tenkte på å svinge av veien, men det var umulig på grunn av snøkanten, forteller Billy.

Etter smellen greier den erfarne brannmannen å tenke klart. Med 20 års tjeneste i brannvesenet i Meråker og to perioder bak seg i FN-tjeneste har han tross alt en del erfaring med å håndtere dramatiske situasjoner.

Han prøvde å få hjelp til å ringe 112, men de endte med at han måtte gjøre det selv.

Sliter med skyldfølelse

De to kameratene fra Meråker har tilbrakt mange somre sammen, og har et godt vennskap.

Jonny forteller at han sliter med skyldfølese, selv om ingen fikk alvorlige fysiske skader.

– Det var jo min skyld. Jeg var i ferd med å kjøre forbi en buss, en ”spritbuss” på vei til Sverige, da jeg oppdaget bilen som kom mot meg. Jeg så med en gang at jeg ikke hadde noen som helst sjanse. Det var bare å vente på smellen, forteller Jonny Grande der han sitter i godstolen i stua hjemme i Høe-feltet i Meråker og rekonstruerer ulykken.

Indre blødning

Litt indre blødning har han i brystkassen, den ene hoften er forslått, og et ben i nakken er skadd. Ellers har han kommet fra ulykken uten men.

– Dere er på talefot etter det som har skjedd?

– Åja, skratter Billy Reppe. I likhet med kameraten gleder han seg over at det gikk såpass godt. Samtidig undrer de seg over livets tilfeldigheter.

Du kan lese mer om saken på bladet.no - her:

LES OGSÅ: Krasjet med vilje - elleve ganger