fabian stang (Foto: TV 2)
fabian stang (Foto: TV 2)

Fabian Stang vil ha mer VM-penger av regjeringen

Oslos ordfører synes statsministeren og kulturministeren bør betale like mye som de jubler i Holmekollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM i Holmenkollen har vært en gedigen folkefest. De siste dagene har også statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Anniken Huitfeldt kastet glans over ski-VM og heiet frem de norske heltene.

– Har gjort en jobb for hele landet

Store deler av regningen for det splitter nye nasjonalanlegget er det Oslo kommune som har tatt.

Kommunen har investert 1,8 milliarder kroner i Holmenkollen. Staten har bidratt med 125 millioner kroner. Men ordfører Fabian Stang skulle gjerne sett at regjeringen hadde bidratt med mer penger.

– På et nasjonalanlegg så synes jeg staten skal dekke 50 prosent, men vi får ta den diskusjonen når de skjønner at Oslo gjorde en jobb for hele landet, sier Fabian Stang.

Vil ikke gi mer

Men det kan bli vanskelig å få mer penger fra kulturministeren.

– Vi har gitt tidenes største bidrag til et nasjonalanlegg, 125 millioner fra spillmidlene. Og det er et stort bidrag. Og det står fast, sier Anniken Huitfeldt.

– Håper det er greit at jeg kommer

Selv om hun ikke vil bidra med mer penger, håper Huitfeldt hun fremdeles ønskes velkommen i Kollen av ordfører Stang.

– Jeg synes det er fantastisk å være i Holmenkollen hver eneste dag og gleder meg over norske idrettsprestasjoner. Jeg håper han synes det er greit at jeg er der, for han kysser og klemmer og er elskverdig hver gang jeg kommer. Jeg synes hele nasjonen skal feire, avslutter Huitfeldt.