VURDERER AVTALE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer muligheten for en midlertidig fredsavtale med palestinerne. (Foto: Oliver Weiken/Ap)
VURDERER AVTALE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer muligheten for en midlertidig fredsavtale med palestinerne. (Foto: Oliver Weiken/Ap)

– Netanyahu vil vurdere midlertidig fredsavtale

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer muligheten for en midlertidig fredsavtale med palestinerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En israelsk talsmann, som ba om å få være anonym, sa tirsdag at Netanyahu kan komme til å forsøke seg på «en gradvis tilnærming» til varig fred.

USA og EU går inn for en avtale som løser alle de viktigste stridsspørsmålene mellom Israel og palestinerne.

– Vanskelig

– Israel ville selvfølgelig foretrekke å forhandle om en endelig avgjørelse av alle de store spørsmålene. Men siden palestinerne konsekvent sier nei til dette, blir det vanskelig å få i stand slike samtaler, sa den israelske statsministerens talsmann.

Samtaler mellom de to partene brøt sammen i fjor etter at Netanyahu nektet å forlenge en delvis stans i byggingen av jødiske bosetninger på Vestbredden. Men han sa denne uken at Israel ikke i lengden kan se bort fra den internasjonale motstanden mot slik bygging.

Vil fullføre bosetningsprosjekter

Statsministeren signaliserte likevel at bosetningsprosjekter som allerede er i gang, vil bli fullført. Bosetningssaken, råderetten over Jerusalem og hva som skal skje med palestinske flyktninger, er blant de viktigste stridsspørsmålene mellom Israel og palestinerne. (©NTB)