Politimann erkjenner uforsvarlig skyting

En erfaren politimann fra Telemark vil førstkommende fredag erkjenne straffskyld og godta 30 dagers betinget fengsel pluss en bot på 15.000 kroner for uforsiktig atferd med skytevåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken vil bli ført som en tilståelsessak for Nedre Telemark tingrett etter at politimesteren i Vestfold har avsluttet etterforskningen og levert sin innstilling til tingretten.

Vestfold politidistrikt har etterforsket saken som en ordinær straffesak. Spesialenheten for politisaker har ikke etterforsket saken fordi hendelsen ikke skjedde som et ledd i mannens tjeneste som politimann.

Det var i november 2010 to menn, den ene en erfaren politimann, avfyrte flere skudd utenfor egen bolig med flere ulike våpen. Blinken var plassert ute på et jorde, men minst ett skudd kom på avveie i et boligområde der kula traff et hus som lå mer enn 900 meter fra der skuddene ble avfyrt. Prosjektilet gikk inn gjennom en yttervegg og traff flere vegger inne i huset.

Politimannen er fra Telemark mens en annen som deltok i skytingen var fra Akershus. Han har akseptert et forelegg på 15.000 kroner. (©NTB)