sundby
sundby

Sundby refset pressen: – Dere har forsøkt å bryte oss ned

Martin Johnsrud Sundby tok et oppgjør med pressen etter bronsemedaljen på 15-kilometeren.

– Hva skal en si? Dere (pressen) har prøvd å bryte oss ned. Det er hardt når du jobbet livet av deg 24 timer i døgnet, aldri har ferie og det eneste du tenker på å er å gå fort på ski

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Gjennom hele sesongen har det blitt slått stort opp i ulike medier at Norge har for få medaljekandidater bak Petter Northug.

Tidligere landslagstrener Inge Bråthen har blant annet uttalt at det er historisk dårlig bak Northug.

Men tirsdag havnet imidlertid både Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby på pallen på 15-kilometeren - mens Petter Northug sto over og så landslagkollegaene ta medaljer foran TV-skjermen på hotellrommet.

Oppgitt over pressen
Bronsevinner Martin Johnsrud Sundby legger ikke skjul på at han er irritert over skriveriene i norske sportsmedier om den manglende bredden på herrelandslaget.

– Hva skal mann si? Dere (pressen) har prøvd å bryte oss ned. Det er hardt når du jobbet livet av deg 24 timer i døgnet, aldri har ferie og det eneste du tenker på å er å gå fort på ski. Så blir du slaktet av media. Du skal holdet hodet kaldt for å fortsette å ha tro på det du driver med, sier Sundby på pressekonferansen etter sin bronsemedalje.

– Men vi har holdt humøret oppe. Det har vært planen vår i hele år å gå fort i VM. Men kanskje hadde det vært enda bedre om dere (pressen) hadde backet oss opp litt, undrer han.

Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

- Det største jeg har opplevd
Sundby er oppvokst et steinkast fra VM-løypene i Holmenkollen. Derfor var bronsemedaljen ekstra spesiell.

– Dette er desidert det største jeg har opplevd som idrettsutøver. Alle på tribunen håpet jeg kunne klare dette. Publikum dro meg opp i løypene. Det er mange som unner meg dette, og det føles veldig godt, sier Sundby.

For Sundby, som er oppvokst på Røa, følte seg virkelig på hjemmebane.

– Jeg har sikkert gått disse løypene 50 ganger minst, og jeg føler at hele Kollen var fra Røa i dag, konstaterer han.