Eldar Rønning (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Eldar Rønning (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Rønning etter sølvmedaljen: – Selvtillit kan flytte fjell

Sølvvinner Eldar Rønning har et ubeskjedent livsmotto.

– Da jeg ble spurt hva mottoet mitt var da jeg kom på landslaget som 20-åring, svarte jeg dette. Jeg har alltid hatt god tro på meg selv. Med god selvtillit kan alt skje

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Eldar Rønning floppet i Vancouver-OL i fjor, men er nå tilbake i verdenstoppen etter sølvmedalje på 15-kilometeren i VM på hjemmebane.

– Jeg har følt meg i virkelig god form de siste dagene. Jeg var offensiv fra starten av og hadde gode ski, nærmest stråler en svært fornøyd Rønning på pressekonferansen etter løpet.

- Kan flytte fjell
Mottoet Rønning hadde i bakhodet da han gikk inn til sølvmedaljen har han hatt lenge.

– Selvtillit kan flytte fjell. Det er et godt motto. Jeg har hatt det mottoet lenge. Da jeg ble spurt hva mottoet mitt var da jeg kom på landslaget som 20-åring, svarte jeg dette. Jeg har alltid hatt god tro på meg selv. Med god selvtillit kan alt skje, forteller Rønning.

En annen årsak til suksessen i VM er endringer i treningsopplegget.

– Etter Vancouver-OL ble jeg lei av sjuendeplasser. Jeg bestemte meg for å ta grep sammen med trener Morten Djupvik og kjøre mitt eget løp. Jeg reiste blant annet ikke i høyden før VM og har trent litt annerledes, sier Rønning, og legger til:

– Jeg har styrt intensiteten på trening, og hatt veldig god kontroll på det fysiske. Det har ikke vært så mye hokus pokus - opplegget er bare blitt satt mer under system, forklarer han.

Testet sju par ski
Før sølvløpet testet han sju ulike par ski.

– Det var veldig vanskelige forhold. Snøen var treig. Jeg testet sju forskjellige par ski før jeg tok et valg. De jeg valgte var perfekte, beskriver han.

Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Nektet å røpe drømmen
Sammen med bronsevinner Martin J. Sundby la de medaljeplanene ved frokostbordet tirsdag morgen.

– Vi samarbeider godt, og har alltid trodd at jeg og Eldar kunne kjempe om medalje i dag, sier Sundby.

– Men vi pratet masse skit også. Jeg fortalte ham blant annet at jeg hadde en sprø drøm, men den fikk han ikke vite, forteller Rønning om samtalene ved frokostbordet.