Anklager Gaddafis sønn for plagiat

Det britiske universitetet London School of Economics (LSE) gransker påstander om at den libyske lederen Muammar Gaddafis sønn begikk plagiat i sin doktoravhandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En talsmann for LSE bekreftet tirsdag at beskyldningene mot Saif al-Islam Gaddafi er under gransking. Nå 38 år gamle Saif tok doktorgraden i London i 2008 med en avhandling om det sivile samfunns rolle i demokratiseringen av internasjonale institusjoner.

- LSE er klar over at det er satt fram anklager om plagiat i Saif Gaddafis avhandling, sa en talsmann for universitetet tirsdag.

- Vi tar alle slike påstander svært alvorlig og gransker dem i samsvar med vår vanlige praksis i slike saker, tilføyde han.

LSE har brutt all forbindelse med Saif al-Gaddafi, som leder en stiftelse for internasjonal veldedighet og utvikling. Denne stiftelsen har i løpet av fem år gitt 1,5 millioner pund eller 13,6 millioner kroner til universitetet i London.

LSE-direktør Howard Davies innrømmer at universitetet føler seg «pinlig berørt» av forbindelsen med Gaddafi-familien. Forbindelsen er svært ubehagelig, sett i lys av Muammar Gaddafis brutale metoder mot opposisjonelle i Libya, sier Davis. (©NTB)