UENIGE: Tore Strømøy og Vidar Nordli Mathisen
UENIGE: Tore Strømøy og Vidar Nordli Mathisen

Tidligere NRK-direktør slakter Tore Strømøys kritikk

– Vet han ikke at det fantes mer enn 100 slike formater før han laget sitt.

NRK-programleder Tore Strømøy gikk i dag ut mot det planlagte TV 2-programmet «Ønskedrømmen» som kommer på tv til høsten. Strømøy mener TV 2 kopierer hans formater, og er ikke fornøyd med det.

- Jeg blir litt oppgitt når alt skal kopieres. Det er bedre at de henter meg til TV 2, så kanalen kan finne på egne konsepter selv, sa Tore Strømøy til Dagbladet i dag.

Får selv kritikk

Nå går tidligere programdirektør i NRK, Vidar Nordli-Mathisen ut mot Strømøys utspill og mener Strømøy bør feie for egen dør før han kritiserer andre.

På nettsamfunnet Twitter skriver Nordli-Mathisen: ”Tore Strømøy mener TV 2 kopierer ham når de lager "Ønskedrømmen". Vet han ikke at det fantes mer enn 100 slike formater før han laget sitt?”

Nordli-Mathisen, som har en lang karriere i media bak seg, uttdyper utspillet overfor «God kveld Norge»

Finnes uttallige versjoner

– Den type programmer som handler om å hjelpe mennesker eller å oppfylle folks ønskedrømmer finnes i uttalige formater som har slektninger og liknende programmer over hele verden, sier Vidar Nordli-Mathisen til «God kveld Norge».

– Jeg har all respekt for Tore Strømøy og det han har gjort, og jeg sier ikke at han heller har kopiert noe som helst, bare at det å lage tv som er interessant og spennende for folk gjøres hele tiden og det er veldig mye som ligner på hverandre, sier Nordli-Mathisen.