Audi A6_Avant_vinter
Audi A6_Avant_vinter

Audi A6: - Hvor fort kan jeg kjøre med denne bilen?

Fri fart trenger ikke bety at det er smart å kjøre veldig fort.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny! Vi planlegger påskeferie lenger sør i Europa og kona har gått med på at vi kjører bil i stedet for å presse oss inn i et trangt fly med feriebagasjen. Gleder meg stort til autobahn, der har jeg aldri kjørt før.

Lurer bare om du kan si litt om hvordan det er å ta med en "norsk" bil dit. Er det bare å legge avgårde og gi full gass eller er det noe jeg bør tenke på? Hvor fort mener du for eksempel at det er forsvarlig å kjøre. Vi har en 2000 Audi A6 2,4 som har gått som en klokke i flere år, kilometerstand snart 200 000.

Benny svarer:

Hei høres ut som en bra måte å dra på påskeferie på! Veldig bra at du tenker litt på dette i forkant - det er dessverre mange som har endt ferien sin med nødblinken på i en lomme på autobahn!

Jeg vil absolutt anbefale at du tar en service på bilen før du drar avgårde, hvis ikke at du i alle fall gir den et oljeskift. Sjekk samtidig at dekkene holder og at dekktrykk er som det skal være.

Jeg anbefaler at du tar det litt pent i starten, ikke full spiker med en gang du er i Tyskland. Motoren trenger å få gått seg litt i gang og få blåst ut. Peil ojle etter et par timer, så vet du om den bruker noe under slik kjøring. Det er heller ikke dumt å holde et øye med motortemperaturen.

Bilen din har oppgitt toppfart på 215 km/t . Det er i teorien ikke noe i veien å kjøre helt opp mot det, men for all den: Du må avpasse farten etter forholdene og ha marginer. Både dårlig vær og mye trafikk/kø kan komme brått på når du ligger og suser opp mot 200 km/t på autobahn!

LES OGSÅ: Nå får du drømme-SUV-en til halv pris

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: