Prinsessen åpnet Hjertebakken borettslag

Prinsesse Märtha Louise sto mandag for den offisielle åpningen av Hjertebakken borettslag på Nesoddtangen i Akershus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsessen fikk blomster av beboerne og bursdagsbarn Bente Pihlblad da hun kom til Hjertebakken. Etterpå ønsket styreleder Alf Feldberg velkommen, før beboer Andrea Brubaker leste dikt og ordfører Christian Hinze Holm (SV) holdt en tale på vegne av kommunen.

Prinsessen dro i snora som markerte åpningen av Hjertebakken, og mange hjerteballonger steg til værs for å feire åpningen. I sin åpningstale ga prinsessen uttrykk for at hun håper at alle vil trives i det nye borettslaget, og at hun godt kunne forstå at de ville bo der.

Etter åpningen fikk prinsessen en omvisning i borettslaget. Hun var en liten tur innom felleshuset, før hun ble invitert inn på besøk hos beboerne. De er selveiere, og prosjektet er finansiert gjennom Husbanken.

Borettslaget består av åtte leiligheter for psykisk utviklingshemmede. Leilighetene ligger i småhus som omkranser et felleshus med kjøkken, stue, peis og aktivitetsrom. Der vil beboerne samles til middager, fødselsdager og fritidsaktiviteter, og her vil de finne omsorgsarbeiderne i kommunen. (©NTB)