INTERVJUET AV BBC:  Det libyske folket elsker meg og vil dø for meg, sier Muammar al Gaddafi i et intervju med BBC. (Foto: REUTERS TV/Reuters)
INTERVJUET AV BBC: Det libyske folket elsker meg og vil dø for meg, sier Muammar al Gaddafi i et intervju med BBC. (Foto: REUTERS TV/Reuters)

Gaddafi: – Folket elsker meg

Libyas leder Muammar al-Gaddafi sier at det libyske folket elsker ham og at det ikke har vært protester i Tripoli, ifølge BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens FNs menneskerettighetsråd i dag var samlet i Genevé og fordømmer voldsbruken i Libya har Muammar al-Gaddafi i et intervju med BBC sagt at det libyske folket elsker han. Videre avviser Gaddafi at det har vært protester i Tripoli.

LES OGSÅ: Frykter maktvakuum hvis Gaddafi faller

– Gaddafi sa at hans folk vil dø for å beskytte han, skriver BBC.

Libyas leder skal ha ledd av forslaget om at han skal forlate Libya og sa han føler seg sviktet av lederene som krever at han skal gå.

Gaddafi sa han ikke kan gå - han har ingen offisiell posisjon - og makta er hos folket.

Intervjuet på restaurant i Tripoli

Ifølge BBC beskylder Gaddafi Vesten for å gi opp Libya og sa at de ikke har moral og at målet er å kolonialisere landet.

Libyas pressede leder ble intervjuet av BBC`s journalist Jeremy Bown i Tripoli. Intervjuet fant sted på en restaurant i Libyas hovedsted.

Til BBC sa Gaddafi at folket som har tatt til gatene har vært narkotika-påvirket og støttet av al-Qaeda. Demonstrantene tok til våpen, men Gaddafis tilhengere hadde ordre om å ikke skyte tilbake.

LES MER: Gaddafi raser mot sikkerhetsrådets sanksjonerog Her er Gaddafi-bandens luksuriøse London-reir

Overrasket

Ifølge NTB har flere internasjonale medier intervjuet den pressede lederen. Journalisten Christine Amanpour i fjernsynsnettverket ABC offentliggjorde uttalelsen på internett.

– Vi har alliert oss med vesten for å bekjempe terrornettverket al-Qaida, og det overrasker meg at vesten svikter oss nå som vi kjemper mot terrorister her hjemme. Kanskje de ønsker å okkupere Libya, sa Gaddafi.

– USA ikke verdenspoliti

Han betegnet USAs president Barack Obama som en bra mann, men mente at Obama trolig har fått feilaktige opplysninger om situasjonen i Libya.

– Og USA er ikke noe verdenspoliti, sa Gaddafi, ifølge en melding Christiane Amanpour la ut på Twitter.