skutle og hoftun
skutle og hoftun

RBK-sjefene måtte svare medlemmene

Erik Hoftun og Nils Skutle forklarte manglende spillerkjøp og stygge minustall på klubbens årsmøte mandag kveld

Trondheim (TV 2 Sporten): Selv om Erik Hoftun presenterte en ny afrikansk spiss bare to timer før årsmøtet, måtte klubbens sportslige leder svare for den klart svekkede stallen foran de 235 medlemmene som møtte opp.

- Vi har mistet og solgt svært sentrale spillere, som Annan, Iversen, Demidov og Stadsgaard. Hvordan skal vi få til et slagkraftig lag med mindre penger? Serien starter om tre uker og vi skal ut i kvalik til CL, sa den bekymrede medlem Finn Hellandsjø.

- Vi har hatt våre utfordringer, men må være mer i forkant å gjøre en bedre jobb når vi vet gode spillere skal dra. Vi må være enda mer tidlig ute når spillere er på vei bort, svarte Erik Hoftun selvkritisk.

Fra januar 2010 til i dag har 15 spillere forlatt, og av de få som gikk opp på talerstolen ble det uttryk bekymring for manglende erstatninger.

- Overgangssummene i Norge har ikke gått ned slik som i Europa, det er dyrt å kjøpe norsk, forklarte Erik Hoftun, som overfor årsmøtet la frem en satsningsmodell som i stor grad bygger på spillere utviklet i klubben.

- Og så er vi glade for i ettermiddag å kunne hente inn en spennende afrikaner som talentspeider Stig Torbjørnsen har funnet, beroliget Hoftun.

Se video med Hoftun om spillerjakten: - Mangler ikke vilje, men evne.

- Burde beholdt Roar Strand
Medlemmene Jostein Moen og Frode Thingstad argumenterte for at klubben burde gått lengre i å beholde Roar Strand, som i stedet valgte å bli spillerutvikler i Kattem.

- Vi ønsket sterkt å beholde Roar, og forsøkte å sy et tilbud, men må bare respektere Roar sitt valg, svarte Hoftun.

Klubben fikk også kritikk for å ha kvittet seg med mental trener og for å leie fremfor å kjøpe spillere, men det ble aldri noen opphetet eller lang debatt rundt den sportslige satsingen under årsmøtet.

RBK nødt til å levere pluss
Daglig leder Nils Skutle orienterte om den økonomiske ståa, og behovet for å få til et nullresultat i 2011 etter flere år med røde stygge tall.

- Inntekter fra Tippeligaen var 10 millioner ned fra budsjettet i 2010 og den normale driften gikk en god del dårligere enn budsjett, sa Skutle, som fra talerstolen gjentok det han har tidligere sagt til TV2 at spillersalg og sportslig suksess i Europa berget underskuddet fra å bli større enn de vel 22 millionene Rosenborg Ballklub gikk i minus i fjor.

Les også: E-cup berget RBK-budsjettet

Styret i klubben har krevd et nullbudsjett fra 2011, og det er Skutle innstilt på å levere.

- Vi har tatt kostnader over hele fjøla. Vi kommer ikke til å si opp folk, men erstatter heller ikke de som slutter, sa han.

RBK presenterte også mulighetene for en utbygging av Lerkendal-området, og viste tidlige skisser på hotell, konferansesenter og parkeringsbygg som eventuelt vil utvikles i samarbeid med andre aktører.

- Det er ikke tatt inn i budsjettforutsetningene for i år, det vil vi i så fall komme tilbake til, presiserte Skutle til årsmøtet.

Bjørnebye inn i RBK-styret
Valget gikk unna uten benkeforslag eller alternative kandidater. Christer Basma går av som varamedlem, mens Stig Inge Bjørnebye kommer inn i i stedet i tråd med valgkomiteens innstilling:

- Jeg har tid og lyst, og skal spille sportslig avdeling god, sa Stig Inge Bjørnebye fra talerstolen.

Formann: Terje Svendsen (ikke på valg)
Nestleder: Morten Loktu (gjenvalg, 2 år)
Thorbjørn Aass (gjenvalg, 2 år)
Marit Breivik (gjenvalg, 2 år)
Bård Benum (ikke på valg)
Bente Malmo (ikke på valg)
Varamedlem: Stig Inge Bjørnebye (ny for 1 år)