VEGGLUS BET PASSASJERENE: Ett av British Airways fly er satt på bakken etter omfattende funn av vegglus. (Arkivfoto) (Foto: LUKE MACGREGOR/Reuters)
VEGGLUS BET PASSASJERENE: Ett av British Airways fly er satt på bakken etter omfattende funn av vegglus. (Arkivfoto) (Foto: LUKE MACGREGOR/Reuters)

Fikk 90 lusebitt etter to flyturer

– Det var blodspor på skjorten min, sier Zane Selkirk til The Telegraph.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikaneren Zane Selkirk er av den uheldige typen. På to flyturer med British Airways (BA) , til Los Angeles og Bangalore, oppdaget han at det var fullt med veggelus om bord i flyene.

La ut bilder på nettet

– I løpet av den første flyturen til Los Angeles slo jeg på lyset på plassen min. Da så jeg et mylder av lus som kravlet på teppet mitt. Og det var blodspor på skjorten min etter bitt, sier han til den britiske avisen The Telegraph.

Etter ha flydd fra Bangalore til London, noen uker senere, oppdaget han over 90 bitt etter de små krypene på kroppen.

Nå raser han mot kundeservicen til det kjente flyselskapet. Han var ikke fornøyd med responsen fra selskapet, og la derfor ut bilder av bittene på internett.

BA bekrefter nå at de har hatt problem med lus på et fly, og har i ettertid tatt flyet ut av drift og fått spesialister til rengjøre det. Men de avviser at lus er et stort problem om bord i flyene deres.

Kan legge 200–500 egg

– BA har mer enn 250.000 flyginger i løpet av et år, og rapporter om lus i flyene våre er ekstremt sjeldne, sier talsmannen til The Telegraph.

Ifølge nettstedet Wikipedia var veggelus et stort problem i Norge før. Det blodsugende dyret lever i sengehalm, på soverom i veggsprekker og lignende steder. En hunn kan legge mellom 200–500 egg, skriver nettleksikonet.

Veggelus kan leve uten suge blod på mange måneder, og dør ikke før de har blitt utsatt for 18 minusgrader i en time.