Wayne Rooney feirer superscoringen sin mot City med Nani. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Wayne Rooney feirer superscoringen sin mot City med Nani. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Rooney slipper unna straff

Wayne Rooney klinket til med en albue i hodet på Wigan-spiller James McCarthy, men det engelske fotballforbundet lar den ufine albuen passere.

TV 2 Sportens Premier League-ekspert, Claus Lundekvam, uttalte i mandagens fotballunsj på nyhetskanalen at Wayne Rooney burde ha fått tre kampers karantene for stygt spill.

Under lørdagens Premier League-kamp mot Wigan løp spissen mot James McCarthy. I det han skulle passere Wigan-spilleren langet han ut med albuen og traff ham i hodet.

Dommer Mark Clattenburg så ut til å ha god oversikt over situasjonen, blåste frispark for Wigan, men løftet verken det røde eller gule kortet fra lommen.

– Det er helt bevisst av Wayne Rooney, og det er stygt. Rooney er tydeligvis irritert der og det er tydelig at han løfter albuen mot McCarthy, sier Lundekvam.

Det engelske fotballforbundet, FA, så derimot ikke situasjonen med samme øyne. I alle fall ikke etter at dommerrapporten var inne.

Ifølge Skysports skal Clattenburgs rapport ha levnet forbundet få sjanser til å omgjøre avgjørelsen.

Dermed slipper Manchester Uniteds måljeger med skrekken – og United kan glede seg over å ha spisskjempen på banen i jakten på det gjeve Premier League-troféet.

Allerede i morgen, tirsdag, er det snadder på skjermen for tilhengere av engelsk fotball. Da møter ustraffede Wayne Rooney Chelseas angrepsrekke til duell.

Søndag er det Chelsea-spiss Fernando Torres' gamle klubb, og Uniteds erkerival, Liverpool som skal måle krefter mot et meget sterkt Manchester United.