LER AV KYRÖ: Bjørgens tidligere trener Svein Tore Samdal. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
LER AV KYRÖ: Bjørgens tidligere trener Svein Tore Samdal. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Samdal: – Vi får se en ny Bjørgen

Svein Tore Samdal bekymrer seg ikke for Norges medaljefangst i mesterskap den dagen Marit Bjørgen gir seg.

– Jeg fikk samme spørsmål om Bente Skari i sin tid. Men det vil alltid komme nye. Vi har et bredt utvalg av talenter og langrennssporten står sterkt i Norge.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene som Norges største kvinnelige langrennsløper gjennom tidene.

Marit Bjørgen har dominert fullstendig under VM i Holmenkollen, og ble mandag historisk med tre individuelle gull på rad i ett og samme VM.

I OL-sammenheng har Bjørgen kapret tre gullmedaljer totalt. Hun fikk i tillegg med seg et individuelt gull i Val Di Fiemme-VM i 2003 og tre gull i Oberstdorf-VM i 2005.

Skidronningen har gjort det klart at hun fortsetter frem til Sotsji-OL i 2014. Så er det trolig slutt.

Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

– Det kommer alltid nye stjerner
Marit Bjørgens tidligere trener og nåværende skiekspert for TV 2 Sporten, Svein Tore Samdal, er ikke bekymret for Norges medaljefangst den dagen Marit Bjørgen kaster inn håndkleet.

– Jeg fikk samme spørsmål om Bente Skari i sin tid. Men det vil alltid komme nye. Vi har et bredt utvalg av talenter og langrennssporten står sterkt i Norge. Mange idrettstalenter velger langrenn. Jeg er overbevist om at det alltid vil komme opp noen nye stjerner, slår Samdal fast overfor TV 2 Sporten.

Therese Johaug er av mange spådd en lysende fremtid. 21-åringen har allerede tatt medalje i Holmenkollen-VM og kan sikre seg flere i løpet av mesterskapet.

Usikker på Johaug
Men ifølge Samdal må Johaug trene mer styrke før hun for alvor kan markere seg i verdenstoppen over tid.

– Dessverre er det slik at moderne langrenn taler i mot Therese Johaug og Kristin Størme Steira. Det blir mer og mer spurt og krav til eksplosivitet. Skal Therese ha mulighet til å henge med i toppen må hun trene mer muskler. Hun kan være med på noen fellesstarter, men både Therese og Kristin er for dårlige spurtere og har for øyeblikket for liten muskelmasse, mener Samdal.