Cruiseskip ute av området - ingen Berserk-spor

Cruiseskipet som fikk i oppgave å se etter spor av den savnede seilbåten Berserk på sin rute gjennom Antarktis, har passert søkeområdet uten resultater. Redningstjenesten skal snart avgjøre om de skal innstille søket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Sea Shepherds båt Steve Irwin fikk vende tilbake, har det ikke vært noe aktivt søk etter båten og de tre savnede. Det russiske cruiseskipet Professor Kromov ble imidlertid beordret av Maritime New Zealand til å holde utkikk når de i rundt et døgn har befunnet seg i området.

- De er nå ute av området uten at de har sett noen spor. Vi kommer nå til å sette oss ned og sammenstille informasjon fra alle som har vært involvert den siste uka. Det vil bli gjort en nøye evaluering på om vi skal fortsette, sier talsmann Nick Churchhouse i Maritime New Zealand til NTB.

Mandag formiddag lokal tid ankom Andhøy (34) og Samuel Massie (18) Christchurch i New Zealand med sesongens siste rutefly fra polarbasene McMurdo og Scott. De tre kameratene er fortsatt savnet.

Berserk-besetningen har fått kritikk fra flere hold for å ha operert uforsvarlig og uten tillatelse fra polarmyndighetene. Både norske og newzealandske myndigheter behandler nå hver sin del av saken videre. (©NTB)