Daniel Sørvik og Stian Carlsen. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Daniel Sørvik og Stian Carlsen. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Vålerenga mot Lørenskog i kvartfinalen

Trener Espen Knutsen i Vålerenga trenger ikke skjerpe mannskapet før NM-kvartfinalen i ishockey. Motstander blir erkerival Lørenskog.

Se høydepunktene fra VIF-Sparta i videovinduet øverst

I tillegg byr kvartfinalene på mjøsderbyet mellom Storhamar og Lillehammer. Seriemester Sparta Sarpsborg valgte Rosenborg i den første av kampene i cupspillet, mens serietoer Stavanger skal møte Frisk Asker.

I søndagens avsluttende serierunde viste Sparta Sarpsborg at de har skumle hensikter også i kampen om kongepokalen. I bortemøtet mot Vålerenga ble 0-2 etter annen periode snudd til en bunnsolid 4-2-seier etter 60 minutter. Henrik Malmström og Robin Dahlstrøm satte inn to pucker hver i siste periode.

Stavanger vartet opp med godt spill i Askerhallen da Frisk Asker ble slått 4-0 etter to mål av Martin Strandfeldt. En god generalprøve sto også Storhamar for da de slo Lørenskog med 3-1 på hjemmeis.

Rosenborg fightet seg til den siste sluttspillplassen med 7-6-seier over Stjernen. De to siste scoringene til trønderlaget kom i kampens siste spilleminutt. Premien for den prestasjonen kunne vært bedre. Som vinner av serien valgte Sparta Sarpsborg nettopp Rosenborg som motstander i kvartfinalen.

Manglerud/Star gjorde sin del av jobben ved å vinne 3-1 over Lillehammer, men det ble til slutt nedrykkskvalifisering i stedet for sluttspill for Oslo-laget, som endte bak Rosenborg på innbyrdes oppgjør. (©NTB)

TV 2 Play: Storhamar-Lørenskog 3-1
TV 2 Play:
Manglerud Star-Lillehammer 3-1
TV 2 Play:
Frisk Asker-Stavanger Oilers 0-4
TV 2 Play:
Rosenborg-Stjernen 7-6