Emil Hegle Svendsen (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)
Emil Hegle Svendsen (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)

Hegle Svendsen vraket fra stafetten: – Mener at jeg er et bedre alternativ

Nå drar han til Russland for å lade opp til VM i skiskyting.

Se hele intervjuet med Hegle Svendsen i videovinduet over!

Hamar (TV 2 Sporten): Emil Hegle Svendsen har blitt vraket fra tredjeetappen på det norske laget til VM-stafetten. Mange hadde ventet at skiskytteren skulle komme inn på laget, etter han selv har uttrykt et stort ønske om å gå i Holmenkollen.

– Mener at jeg er et bedre alternativ
– Jeg hadde jo veldig lyst til å gå, men jeg er ikke så skuffet faktisk. Det går helt fint, sier Hegle Svendsen i et intervju med TV 2 Sporten.

Litt seinere i intervjuet endrer han svaret sitt noe.

– For min egen del så tror jeg at jeg ville klart meg veldig bra på den etappen, og mener fortsatt at jeg er et bedre alternativ egentlig. Men når de ikke har sett meg i aksjon mot de to aktuelle så blir det sånn, sier Hegle Svendsen.

Fra «Kollen-brølet» til Sibir
25-åringen skulle gjerne opplevd folkelivet i Holmenkollen.

– Så klart hadde jeg veldig lyst til å gå. Jeg har jo sett på tv at det har vært helt ville tilstander, sier Hegle Svendsen.

Nå ender Hegle Svendsen på et fly til Russland i morgen tidlig. Der han skal lade opp til VM i skiskyting i Khanty-Mansijsk.

Det er fortsatt usikkerhet knyttet til spørsmålet om hvem som skal få sende ut Petter Northug på ankeretappen. Tord Asle Gjerdalen og Sjur Røthe gjorde begge en solid jobb på dagens jaktstart.

– Jeg skjønner at de tar ut en av dem. Begge gikk bra, og viste at de er i bedre form nå enn tidligere i sesongen, sier Hegle Svendsen.