Cruiseskip overtar søket etter Berserk

Mens Jarle Andhøy og Samuel Massie er på vei til New Zealand, har Sea Sheperd avsluttet søket etter Berserk. Et russisk cruiseskip fortsetter søket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningstjenesten i New Zealand opplyser at cruiseskipet Professor Kromov, som også deltok i den tidlige fasen av søket, vil seile inn i området de neste par dagene. Ekspedisjonsskipet går også under navnet Spirit of Enderby.

Sea Sheperds båt Steve Irwin ba redningstjenesten om å bli løst fra søkeoppdraget. De har gjennom fem dager søkt i totalt 52 timer og dekket et område på 3.600 nautiske mil. Helikopteret om bord har tilbrakt 21 timer i lufta på jakt etter Berserk.

– Det er trist, men vi har søkt gjennom det siste mulige området uten å finne noe mer enn redningsflåten. Hvis skipet hadde vært der, hadde vi funnet det, sier andrestyrmann Luis Correia De Pinho til NTB.

Jarle Andhøy og Samuel Massie var natt til mandag lokal tid på vei på en ti timers flyging mot New Zealand, ifølge Dagbladet.

Cruiseskipet som nå overtar søket, har ikke helikopter om bord. Redningsleder Raymond Prestøy ved Hovedredningssentralen Nord-Norge sier de ikke har fått noen indikasjoner på hvor lenge søket vil pågå. Maritime New Zealand opplyser på sin medielinje at de vil ta en ny evaluering etter at Professor Kromov har vært gjennom søkeområdet. (©NTB)