19- og 21-åring tatt for sexkjøp i Stavanger

Tatt på fersken av politipatrulje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag tok Stavanger-politiet to menn på fersk gjerning for å ha kjøpt sex. De to er bare 19 og 21 år gamle, opplyser operasjonssentralen ved Rogaland politidistrikt.

– De er nok i nedre sjikt rent aldersmessig i forhold til de som har vært anmeldt for dette tidligere, sier vaktleder Eirik Jansen Bakkedal ved Stavanger politikammer til tv2nyhetene.no.

Vedtok ikke forelegg

Den første av dem, 19-åringen, ble pågrepet ved 02-tiden i Lars Hertevigsgate. Én time og 15 minutter senere ble nestemann hanket inn, i Øvre strandgate. Begge er ilagt forelegg på 15.000 kroner, men bare 21-åringen har vedtatt.

Dette bildet viser prostituerte før loven mot sexsalg trådte i kraft ved nyttår.  (Foto: TV 2)
Dette bildet viser prostituerte før loven mot sexsalg trådte i kraft ved nyttår. (Foto: TV 2)

19-åringen blir nå derfor innkalt til et formelt avhør, før det blir tatt stilling til om det skal tas ut tiltale mot ham.

Det var en politipatrulje som helt tilfeldig overrumplet de to ungdommene.

Kamp om kundene

– Det pågår ingen målrettet aksjon fra vår side, men vi prøver å følge opp dette når vi har anledning. På nattetid i helgene er vi ganske styrt av hendelser, men når vi har muligheten, går vi etter dette. Det er nemlig en del prostituerte i området nå, sier Bakkedal.

Dette dreier seg om omreisende, nigerianske gateprostituerte. Det vil helt enkelt si at de står på gaten og tilbyr sine «tjenester».

– Vi har en del av disse i byen nå, sier Bakkedal.

Tidligere i uken ble det kjent at økningen i antall prostituerte i Stavanger har ført til voldsom kamp om kundene. Det har blant annet ført til voldsomme basketak mellom kvinnene.

Antall prostituerte er blitt fordoblet, og markedet er dominert av totalt 20 nigerianske kvinner. En gruppe av dem har vært i byen fast i flere år, og de fleste kommer opprinnelig fra Benin City og Lagos-området i Nigeria.