Sebastian Langeveld vinner Omloop het Nieuwsblad. (Foto: tv 2/)
Sebastian Langeveld vinner Omloop het Nieuwsblad. (Foto: tv 2/)

Langeveld lurte Flecha for seieren i Omloop het Nieuwsblad

Se den jevne spurten som avgjorde årets første brosteinsklassiker her.

Den 66. utgaven av Omloop Het Niewsblad ble en klassisk klassiker, med vått og kaldt vær på belgiske brostein og åssider. Løypen var på 203 km, med start og mål i Gent.

Med litt over 60 km igjen fikk vi se den første av favorittene som viste seg frem. Tom Boonen gjorde et halvhjertet forsøk på å stikke fra hovedfeltet, men ble kontrollert hentet inn igjen. 2009-vinner Thor Hushovd og fjorårsvinner Juan Antonio Flecha holdt seg deretter like bak Boonen.

Dagens bruddgruppe på åtte mann ble spist opp like etterpå. Rabobanks Sebastian Langeveld la seg alene i tet og fikk fort halvannet minutts ledelse. I gruppen bak utnyttet Flecha at et fall på Garmins Martijn Maaskant skapte uorden.

Spanjolen jobbet som en hest og tok igjen Langeveld med 16 km igjen. Rytterne bak de to ga opp å kjempe om seieren. Der var blant annet Thor Hushovd og Tom Boonen. Edvald Boasson Hagen forholdt seg rolig siden lagkamerat Flecha lå i tet. Gabriel Rasch fikk en punktering tidligere i rittet og forsvant fra teten.

Se avslutningen av rittet øverst i artikkelen.

Flecha og Langeveldt kjørte sammen inn mot mål. Med fem kilometer igjen åpnet Flecha sjakkspillet med et angrep, men fikk ikke lov å stikke av Langeveldt.

Etter det angrepet lurte de to på hverandre i sakte fart. Langeveld gikk først, med et par hundre meter igjen. Flecha svarte og var nesten side om side med Langeveld, men måtte gi tapt med rundt 15 cm på målstreken. Den 26 år gamle nederlenderen tok med det sin største seier for karrieren. Skys Matt Hayman tok tredjeplassen.

Edvald føler seg i fin form
Etter løpet var Edvald Boasson Hagen godt fornøyd med lagets innsats.

- Det var kaldt og tungt. Veldig bra laginnsats med Flecha på andre og Hayman på tredje. Vi gjorde det godt i fjor, og ville å prøve gjøre noe lignende i år. Jeg følte at jeg hang godt med, og var med på de viktigste partiene. Så roet det deg ned i gruppen min, og det var ikke vits i å kjøre når vi hadde to foran, sier han til TV 2 Sporten.

Søndag sykler han i det TV 2 SPORT-sendte Kuurne-Brussel-Kuurne:

- Det kommer til å bli kaldt og bløtt, men det er jo likt for alle sammen. Formen er veldig bra, og jeg forventer å henge godt med.

Edvald endte på 41. plass, over fem minutter bak vinneren. Thor Hushovd ble nummer 33, Gabriel Rasch nest sist på 96. plass. Kurt Asle Arvesen melder at han fikk «syre så det sang» i en av bakkene og ga seg, men er klar igjen i morgen.

Dagens våte vær skapte også trøbbel for andre enn syklistene. Her ser du en av motorsyklene som fulgte rittet slite på glatten:

494932