richards (Foto: David Davies , © PA Photos)
richards (Foto: David Davies , © PA Photos)

Tidligere Premier League-profil Dean Richards (36) er død

– Utrolig tragisk, sier tidligere lagkamerat i Southampton Claus Lundekvam.

Lørdag formiddag kom meldingen om at den tidligere Bradford, Wolverhampton, Southampton- og Tottenham-forsvareren Dean Richards (36) har gått bort etter en lang kamp mot alvorlig sykdom.

– Tragisk
Richards startet karrieren i Bradford før han gikk til Wolverhampton i 1995. I 1999 ble han hentet til Southampton hvor han spilte sammen med blant andre Jo Tessem, Egil Østenstad og Claus Lundekvam.

Claus Lundekvam, Southampton (Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS )
Claus Lundekvam, Southampton (Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS )
Lundekvam spilte stopper sammen med Richards i to sesonger (1999-2001), og den tidligere Southampton-kapteinen husker Richards som en hyggelig fyr og en god spiller.

– Det er ufattelig tragisk og trist. Jeg visste ikke om at han var alvorlig syk. Jeg snakket med ham i Spania for to år siden, sier Lundekvam etter at han har fått den triste beskjeden.

La opp i 2005
Daværende Tottenham-manager Glenn Hoddle kjøpte Richards for £8.1 millioner pund i 2001, men i 2005 måtte han legge skoene på hylla etter at han fikk problemer med hodet.

– Jeg husker ham som en hyggelig fyr og en god spiller. Han fikk dessverre en skade som førte til at han fikk problemer med synet og balansen, og måtte legge opp tidlig.

Forsvarsspilleren spilte fire U 21-landskamper for England, men fikk ingen A-landskamper. Da han ble hentet til Tottenham ble han den dyreste forsvarsspilleren uten landskamper.

Dean Richards ble 36 år gammel.