ENDELIG UTE: Etter fire timer ble den lille jenta reddet ut av hvelvet. Her blir hun båret ut av banken av sin mor. (Foto: CBS)
ENDELIG UTE: Etter fire timer ble den lille jenta reddet ut av hvelvet. Her blir hun båret ut av banken av sin mor. (Foto: CBS)

Jente (14 md.) innestengt i bankhvelv

Politi og brannvesen klarte ikke å åpne det låste hvelvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 14 måneder gamle jenta besøkte på fredag bestemoren sin på jobb i Wells Fargo bank i Conyers, en av forstadene til Atlanta, Georgia.

Jenta forvillet seg inn i bankens åpne hvelv, og ble ikke oppdaget før en ansatt hadde stengt hvelvet med tidsstyrt lås for dagen, melder nyhetsbyrået AP. Da ble ettåringen oppdaget på overvåkingskameraene.

TILBAKE HOS I MORS ARMER: Den lille jenta blir båret ut av sin
  mor. (Foto: CBS)
TILBAKE HOS I MORS ARMER: Den lille jenta blir båret ut av sin mor. (Foto: CBS)

– Hun har gått av gårde på egen hånd, bort fra foreldrene og besteforeldrene, og på sitt egen barnslige vis bare spasert inn, forklarer brann- og redningssjef Mike Lee til CBS.

Febrilsk jakt på låsesmed

Politi og brannvesen klarte ikke å komme seg inn i bankhvelvet og prøvde febrilsk å finne en låsesmed med kunnskaper til åpne denne typen dør.

Redningsmannskaper klarte å blåse frisk luft inn i hvelvet, og de kunne høre at jenta gråt.

Politisjef Gene Wilson forteller til avisen Atlanta Journal-Constitution at stemningen i banken var svært spent da låsesmeden kom til banken.

Med den lille jentas foreldre og besteforeldre som tilskuere startet han sitt arbeid med å få henne ut.

– Hun gråt da jeg drillet, så vi vet at hun er ok, sier safetekniker Ron Snively til en reporter mens han henter verktøy i bilen.

Reddet etter fire timer

Politisjef Wilson forteller at låsesmeden klarte å åpne døren med en veldig stor drill. ved 21-tiden fredag var jenta ute, etter å ha vært innelåst i fire timer.

– Det er ett av de beste øyeblikkene jeg sett, sier den erfarne politimannen til avisen.

Bortsett fra en skitten bleie, var jenta i fin form.

– Hun er i god behold. hun gråt litt men har det fint, sier brann- og redningssjef Mike Lee til CBS.