Magnus Moan og Mikko Kokslien. (Foto: DIETER NAGL)
Magnus Moan og Mikko Kokslien. (Foto: DIETER NAGL)

Kokslien: – Medalje er innen rekkevidde

Går ut sammen med Magnus Moan, over minuttet bak ledende Eric Frenzel. Håvard Klemetsen på en sterk andreplass etter hopprennet.

Holmenkollen (TV 2 Sporten) Tyskeren Eric Frenzel var overlegent lengst med sine 109,5 meter, og går ut først i langrennet som starter kl. 13.00.

– Medalje er innen rekkevidde
Magnus Moan hoppet 97,5 meter, og må hente inn 1 minutt og 22 sekunder på Frenzel i løypa. Mikko Kokslien var på forhånd det største norske håpet, men skuffet noe med bare 96,5 meter i hopprennet og går ut samtidig som Moan.

– Jeg traff ikke helt i bakken, men nå er alt mulig. Medalje er innen rekkevidde, sier Kokslien til TV 2 Sporten.

– Jeg går ut samtidig som Magnus. Nå handler det om å komme seg opp til Gottwald så fort som mulig, så får vi ta det derfra, fortsetter Kokslien.

– Vil bidra så mye jeg klarer
Når TV 2 Sporten forteller Magnus Moan at han ligger 1:22 bak Frenzel smiler han bare. Etter å ha fått beskjed om at han går ut sammen med Kokslien blir smilet enda bredere.

– Nå skal jeg gå ut sammen med en som er i sinnssykt bra form. Formen min er ikke helt på topp, men jeg skal prøve å bidra så mye jeg klarer. Nå er alt mulig, sier TV 2 Sporten.

Imponerende hopprenn av Klemetsen
Håvard Klemetsen var best av de norske. Han gjorde konkurransens nest beste hopp og landet på 104 meter. Det holdt til en andreplass, 19 sekunder bak tyske Frenzel før langrennet.

– Jeg har en veldig god form i hoppbakken akkurat nå. Det er et greit hopp, men når jeg er i så god form går det enkelt, mener Klemetsen.

Han er mer usikker på formen i sporet.

– Langrennsformen er så der. Jeg er ikke blant de beste, men på en god dag kan alt skje, tro Klemetsen

Schmid usikker på taktikken
Jan Schmid er på en 8.-plass, 51 sekunder bak.

– Jeg er usikker på hvilken taktikk jeg skal legge opp. Jeg går det jeg klarer og se hvor det ender, sier Schmid.

Verdenscupleder Jason Lamy-Chappuis er på en tredjeplass, 32 sekunder bak Frenzel. Det er ventet at kampen om gullet vil stå mellom de to, men både Moan og Kokslien har en mulighet dersom formen i sporet er på topp.