FANT FLÅTE: Helikopteret som tilhører skipet «Steve Irwin» oppdaget ved 23 tiden norsk tid torsdag  på en flåte i åpent hav omtrent 45 nautiske mil nord for der nødpeilesignalet ble sendt ut.  (Foto: Barbara Veiga )
FANT FLÅTE: Helikopteret som tilhører skipet «Steve Irwin» oppdaget ved 23 tiden norsk tid torsdag på en flåte i åpent hav omtrent 45 nautiske mil nord for der nødpeilesignalet ble sendt ut. (Foto: Barbara Veiga )

Redningstjenesten avslutter ikke søket etter Berserk

Hovedredningssentralen i Bodø presiserer at det er kun «Steve Irwin» som avslutter søket etter de tre savnede, ikke den New Zealandske redningstjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Redningsskipet « Stewe Irwin»s kaptein Paul Watson har sagt til flere norske medier at søket etter de tre savnede avsluttes etter Franklin Island. Dette stemmer ikke. Det er kun «Steve Irwin» som avslutter søket, ikke den new zealandske redningstjenesten, sier redningsleder i hovedredningssentralen i Bodø Tore Hongseth til tv2nyhetene.no.

Han opplyser om at redningstjenesten på New Zealand jobber med å få flere fartøy til å delta i søket, og sier at et cruiseskip som er i nærheten er en mulig kandidat.

Les også: Ett sted igjen å søke etter «Berserk»

Fant flere gjenstander i havet som tilhører «Berserk»

Fant flere deler

På vei til Franklin Island fredag kveld fant redningsskipet «Steve Irwin» flere smådeler som skal ha tilhørt flåten til Berserk.

– Den newzealandske redningstjenesten har bedt « Steve Irwin» om å ta bilder. Foreløpig har vi ikke fått informasjon om hva smådelene er, sier Hongseth.

Franklin Island er et av fire steder kaptein Jarle Andhøy har utpekt som mulige steder hvor de tre savnede kan ha kommet seg i land. De tre andre stedene er allerede gjennomsøkt.

Tidligere fredag ble det klart at de savnede er Robert Skaanes (34) fra Trondheim og Tom Gisle Bellika (36) fra Oslo, samt sørafrikaneren Leonard J. Banks (32).

Søker med helikopter

Klokken 21.30 norsk tid var helikopteret til « Steve Irving» i ferd med å starte søket på Franklin Island. Ifølge redningsleder skal søket ta om lag en time.

Franklin Island ligger i utkanten av McMurdo-sundet.