Gerard Houllier (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Gerard Houllier (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Houllier: – Vi er nødt til å vinne mot Blackburn

Villa-sjefen ser på lørdagens møte som en skjebnekamp.

Se Aston Villa-Blackburn på TV 2 PL HD 2 og i vårt livesenter lørdag kl. 16.00

Etter tre strake kamper uten seier satser Gerard Houllier på at Aston Villa vil snu trenden når Blackburn kommer på besøk lørdag.

For manageren er dette en kamp som gir ringvirkninger for hele resten av sesongen.

– Dette er en svært viktig kamp for oss. En gedigen kamp. Vi har definitivt nødt til å vinne, sier Houllier om møtet med Blackburn, ifølge goal.com.

Poeng før stil
Det er poengene som teller for mannen som har leiet ut John Carew til Stoke.

– Vi har spilt mye bedre etter nyttår, både med tanke på prestasjonene og resultatene, men det som betyr noe nå er å vinne, ikke hvorvidt vi spiller pent eller stygt. Vi har nødt til å vinne kampene våre, sier Houllier.

Howard Webb gir rødt kort til Jean Makoun (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Howard Webb gir rødt kort til Jean Makoun (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Og en må gi Houllier rett i det. Villa ligger før kampen på en 16. plass i Premier League, bare tre poeng foran Wigan på nedrykksplass. På den annen side er det også bare tre poeng opp til Stoke på 10. plass.

– Sånn er det bare, det er veldig jevnt for alle, og det må vi leve med. Hvis du kan huske det, så var West Bromwich i posisjon til å kvalifisere seg til Europaligaen i en periode, sier franskmannen.

Vil hente flere utlendinger
Nevnte WBA ligger i dag to poeng bak Aston Villa. For å sørge for å gjøre avstanden mer komfortabel i fremtiden, vil Houllier fortsatt satse på å hente utenlandske spillere. Ikke bare fra Europa, men fra hele verden.

– Du må nødt til å skjønne at alle klubber kjøper spillere fra hele verden. Og forstå at dette ikke bare er en europeisering, men en globalisering av fotballen, fastslår Houllier.

Premier League: Tabell - Toppscorer - Terminliste