Isen går, oljen løser seg opp

Mannskapene i Vestfold som leter etter olje fra det grunnstøtte skipet Godafoss, gjorde heller ikke fredag funn av betydning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi er godt fornøyd. Vi har observert en del spor av oljen, brune felter og striper, i isen. Men vi har ikke sett oljeklumper og er godt fornøyd med det, sier lederen for Interkommunalt utvalg mot akutt forurensing i Vestfold (IUA), Per Olav Pettersen etter fredagens befaring på Tjøme og Hvasser.

Isen er i ferd med å sprekke opp, og det kan virke som om oljen da brytes ned til mindre partikler, melder IUA Vestfold. Men de sier det er for tidlig å si noe om hva som eventuelt skjuler seg under is og snø inne ved land i alle småbuktene i skjærgården.

Operasjonsleder Einar Flogeland i IUA sier at det flere steder langs den 899 kilometer lange kystlinjen i Vestfold, vil kunne finnes brune belter som følge av Godafoss-oljen.

- Men så lenge det ikke er snakk om oljeklumper, er det ikke aksjonerbart. Da vil oljerestene bli brutt ned av vær, vind og sjø, sier operasjonslederen.

IUA Vestfold vil fortsette å følge med gjennom helgen. (©NTB)