Drapssiktet tamil nekter å forklare seg

En 34 år gammel tamil som er siktet i Norge for tre drap på Sri Lanka, nekter å forklare seg ytterligere for politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunnmøre tingrett besluttet fredag at 34-åringen skal varetektsfengsles i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll.

– Under fengslingsmøtet kom det fram at den siktede ikke ønsker å forklare seg ytterligere for politiet, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos til NTB.

Politiet har tidligere foretatt to avhør av mannen.

Skal til Sri Lanka

Politietterforskere planlegger en ny tur til Sri Lanka for å etterforske saken. Politiet har allerede gjennomført to runder med etterforskning i landet.

34-åringen ble pågrepet på Vestlandet 26. januar. Mannen fortalte selv Utlendingsdirektoratet (UDI) at han hadde begått tre drap, da han i 2007 søkte asyl i Norge. UDI varslet deretter rutinemessig politiet om opplysningene. Politiet har ikke hatt mulighet til å etterforske saken før nå på grunn av forholdene på Sri Lanka.

Les også: Tamil pågrepet i Norge for drap på Sri Lanka

Nekter straffeskyld

To av ofrene mannen sier han har drept, to menn i 20-årene som ble drept på et sykehus i mai 2006, var medlemmer av den rivaliserende tamilske gruppen Karuna. 34-åringen er i tillegg siktet for drap på en politibetjent i mai 2004. Mannen nekter straffskyld, og har forklart at han ble presset av Tamiltigrene (LTTE) til å utføre drapene. (©NTB/TV 2)