Voldsomme gatekamper i Abidjan

Skyting og eksplosjoner rystet deler av Elfenbenskystens hovedstad Abidjan natt til fredag, ifølge øyenvitner. Samtidig er et økende antall mennesker på flukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Skuddene gjallet overalt i natt, og det ble også åpnet ild med tyngre skyts. Vi har ikke sovet i det hele tatt, sier Souala Tiemoko, en lokal beboer i bydelen Abobo i Abidjan.

En motstandsgruppe som kalles «De usynlige kommandosoldatene», skal ifølge beboere og lokal presse ha deltatt i kamper i bydelen mot tilhengere av Laurent Gbagbo, som nekter å gå av som president i landet. Hans utfordrer Alassane Ouattara er internasjonalt anerkjent som valgets vinner.

Konflikten har den siste tiden blitt trappet opp med gatekamper mellom de to rivalenes tilhengere, og kampene skal nå være i ferd med å spre seg til nye områder.

Samtidig er et økende antall mennesker på flukt. Hittil er 39.000 mennesker internt fordrevet vest i Elfenbenskysten, mens antall mennesker som flykter over grensene, er steget til 5.000 per dag, opplyser FNs flyktningorganisasjon UNHCR.

Situasjonen setter nabolandet Liberia under sterkt press, advarer hjelpeorganisasjonen CARE. (©NTB)