Voldsomme gatekamper i Abidjan

Skyting og eksplosjoner rystet deler av Elfenbenskystens hovedstad Abidjan natt til fredag, ifølge øyenvitner. Samtidig er et økende antall mennesker på flukt.

- Skuddene gjallet overalt i natt, og det ble også åpnet ild med tyngre skyts. Vi har ikke sovet i det hele tatt, sier Souala Tiemoko, en lokal beboer i bydelen Abobo i Abidjan.

En motstandsgruppe som kalles «De usynlige kommandosoldatene», skal ifølge beboere og lokal presse ha deltatt i kamper i bydelen mot tilhengere av Laurent Gbagbo, som nekter å gå av som president i landet. Hans utfordrer Alassane Ouattara er internasjonalt anerkjent som valgets vinner.

Konflikten har den siste tiden blitt trappet opp med gatekamper mellom de to rivalenes tilhengere, og kampene skal nå være i ferd med å spre seg til nye områder.

Samtidig er et økende antall mennesker på flukt. Hittil er 39.000 mennesker internt fordrevet vest i Elfenbenskysten, mens antall mennesker som flykter over grensene, er steget til 5.000 per dag, opplyser FNs flyktningorganisasjon UNHCR.

Situasjonen setter nabolandet Liberia under sterkt press, advarer hjelpeorganisasjonen CARE. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2