SUNNERE PIZZA: Bytt ut vanlig kjøttdeig med sunnere kjøtt som karbonadedeig, finstrimlet biffkjøtt eller skinke. (Foto: Kim Holthe, MatPrat/Kim Holthe)
SUNNERE PIZZA: Bytt ut vanlig kjøttdeig med sunnere kjøtt som karbonadedeig, finstrimlet biffkjøtt eller skinke. (Foto: Kim Holthe, MatPrat/Kim Holthe)

Gjør pizzaen sunnere

Kun enkle grep skal til.

Hjemmelaget pizza er en skikkelig helgefavoritt, og kan med letthet gjøres sunnere uten at det går utover smaken. Nystekt hjemmelaget pizza smaker godt nesten uansett. Magrere kjøtt - Velg magrere kjøtt, og erstatt kjøttdeigen med karbonadedeig eller finstrimlet biffkjøtt. Det er viktig at kjøttet er mørt. Kyllingfilet og strimlet svinekjøtt kan også brukes. Kokt skinke eller spekeskinke passer også bra på pizzaen, sier Even Nordahl, markeds- og utviklingssje