shard ring (Foto: Matt Crossick)
shard ring (Foto: Matt Crossick)

Reven «Romeo» bodde på toppen av skyskraper

Den fryktløse reven har den siste tiden holdt hus i 72. etasje av Storbritannias høyeste bygning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reven «Romeo» er ikke redd for høyder.

Den siste tiden har han nemlig holdt til i 72. etasje av Sharp Building ved London Bridge, den høyeste skyskraperen i Storbritannia, skriver BBC.

Les også: Gigantrev spiste huskatt - britene frykter farligere rever

Overlevde på matrester

Reven, som har fått det treffende kallenavnet «Romeo», har antakelig kommet seg inn i den 288 meter høye bygningen gjennom trappesjakten.

Ifølge eksperter er den dristige reven mindre enn seks måneder gammel.

Den skal ha levd på en plattform på størrelse med en squashbane, og overlevde ved å spise matrester som lå igjen fra bygningsarbeidere som for tiden holder på å gjøre ferdig skyskraperen, skriver The Sun.

Om det er eventyrlyst eller et ønske om bedre utsikt som fikk reven til å klatre opp i skyskraperen, vites ikke.

Fanget og satt fri

Skadedyrbekjempere klarte å fange reven i et bur ved å lokke den med kyllingrester. «Romeo» ble deretter tatt med til et dyresenter, der han fikk mat og ble undersøkt før han ble sluppet ut i gatene igjen.

– Vi har forklart ham at hvis rever var ment å være 72 etasjer over bakken, hadde de utviklet vinger, uttalte Ted Burden i dyreorganisasjonen til BBC.

Når Shard Building står ferdig til neste år, vil skyskraperen være det høyeste bygget i EU med sine over 300 metre. Skyskraperen blir da den 45. høyeste bygningen i verden.